Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αναζωογόνηση: Η απαραίτητη θεραπεία για την επιδερμίδα μετά τις διακοπές

Αναζωογόνηση: Η απαραίτητη θεραπεία για την επιδερμίδα μετά τις διακοπές

Τι είναι τα skin boosters και τι προτείνουν οι δερματολόγοι για την αφυδατωμένη επιδερμίδα;

Μετά τις διακοπές, η αφυδατωμένη επιδερμίδα έχει ανάγκη από εντατική ενυδάτωση αλλά και αντιμετώπιση των φθορών που έχει προκαλέσει η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σας είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στο δέρμα σας αυτή την περίοδο, αφενός γιατί μόνο ο ειδικός μπορεί να αξιολογήσει ακριβώς την κατάσταση και τις ανάγκες του μετά το καλοκαίρι, αφετέρου γιατί μια στοχευμένη δερματολογική θεραπεία θα επαναφέρει πλήρως την ισορροπία του.

«Τα skin boosters είναι προϊόντα που χρησιμοποιούμε για να ενισχύσουμε και να κινητοποιήσουμε τις κυτταρικές λειτουργίες του δέρματος, για αυτό και είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για αναζωογόνηση του δέρματος μετά τις διακοπές και αποκατάσταση της φθοράς που προκαλεί ο ήλιος», μας εξηγεί η δερματολόγος Παναγιώτα Ρήγα. «Συνήθως περιέχουν υαλουρονικό οξύ χαμηλού και υψηλού μοριακού βάρους – μπορεί, όμως, να είναι εμπλουτισμένα και με άλλα συστατικά όπως προ-κολλαγόνο, πολυνουκλεοτίδια και αμινοξέα, τα οποία ενισχύουν τη δράση των skin boosters. Το υαλουρονικό οξύ που περιέχουν είναι υψηλής συγκέντρωσης και σταθερότητας ώστε να μην αποδομείται γρήγορα αλλά να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα» προσθέτει η ειδικός.

«Τα skin boosters εφαρμόζονται στο βαθύτερο στρώμα του δέρματος, στο χόριο, έτσι ώστε να ενισχύσουν τη μεσοκυττάρια ουσία και να βοηθήσουν στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία των ινοβλαστών. Με αυτό τον τρόπο δίνουν στήριξη στο δέρμα, του προσφέρουν ελαστικότητα, μικρή ανόρθωση και μεγάλη ενυδάτωση και λάμψη», εξηγεί η δερματολόγος και συμπληρώνει:«Σε σχέση με τις απλές μεσοθεραπείες, είναι πολύ πιο δραστικά προϊόντα και για αυτό συνοδεύονται από πρωτόκολλα όπου η εφαρμογή μπορεί να γίνεται ανά μήνα ή ανά τρίμηνο, (ανάλογα με το προϊόν) ακριβώς επειδή έχουν πολύ μεγαλύτερη δράση. Με τα skin boosters δεν ενυδατώνουμε απλώς το δέρμα αλλά ενισχύουμε όλες του τις λειτουργίες, του δίνουμε τροφή, στήριξη, ελαστικότητα και σφριγηλότητα».

Αφυδατωμένη επιδερμίδα: Σε ποιες ηλικίες απευθύνονται τα skin boosters;

«Σε νεαρές αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες», απαντά η δερματολόγος Παναγιώτα Ρήγα. «Σε μια νεαρή κοπέλα μπορούν να γίνουν ως μονοθεραπεία – δηλαδή, αν δούμε ότι σχηματίζονται οι πρώτες ρυτίδες, ότι το δέρμα χρειάζεται ενίσχυση, μπορούμε μόνο με αυτά τα προϊόντα να το επιτύχουμε και να προλάβουμε την περαιτέρω γήρανση. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, τα skin boosters από μόνα τους δεν αρκούν. Θα πρέπει να συνδυαστούν με άλλες θεραπείες, όπως εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, διεγέρτες κολλαγόνου κλπ, κμε σκοπό να ενισχύσουν και να συντηρήσουν το αποτέλεσμα. Άρα, παρόλο που έχουν πολύ ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα, όταν το δέρμα και το πρόσωπο έχουν ήδη εμφανίσει σημεία χαλάρωσης, τα skin boosters θα δουλέψουν επικουρικά. Επίσης, συνδυάζονται με θεραπείες όπως peelings και lasers και ενισχύουν το αποτέλεσμά τους», διευκρινίζει η ειδικός.

Όσον αφορά τις ανεπιθύμητες ενέργειες, η Παναγιώτα Ρήγα επισημαίνει πως, επειδή πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία, ενδεχομένως να παρουσιαστεί κάποια κάποια εκχύμωση ή ένα ελαφρύ οίδημα για 2-3 μέρες, αλλά δεν έχουμε δει μακροπρόθεσμες παρενέργειες. Μετά τη θεραπεία θα πρέπει να αποφεύγετε για δύο μέρες την πολύ έντονη ζέστη, τη φυσική δραστηριότητα και την έκθεση στον ήλιο.

* Πηγή: Vita

Only in

Success story: 1 στα 4 παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Από το 2019, ο αριθμός αυξήθηκε κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο σε 20,7 εκατομμύρια το 2022 - Η Ευρωπαϊκή Ένωση των ανισοτήτων δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει, με τον πιο αρνητικό τρόπο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024