Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Λαύριο: Διόρθωση που αποκαθιστά τις δραστηριότητες στον οικισμό Πλάκας Κερατέας

Λαύριο: Διόρθωση που αποκαθιστά τις δραστηριότητες στον οικισμό Πλάκας Κερατέας

Λύνεται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα του οικισμού Πλάκας Κερατέας με νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Κατά λάθος, μια περιοχή στον οικισμό Πλάκα Κερατέας συμπεριλήφθηκε σε μια προστατευόμενη ζώνη βουνών στη Λαυρεωτική. Αυτό δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στους ιδιοκτήτες της περιοχής, καθώς δεν μπορούσαν να βγάλουν οικοδομικές άδειες ή να πουλήσουν τα ακίνητά τους, σύμφωνα με όσα επικαλείται η δημοτική Αρχή Λαυρεωτικής.

Προσθέτει δε, ότι με τη βοήθεια του Δημάρχου Λαυρεωτικής και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, διορθώνεται το λάθος μέσω μιας νέας ρύθμισης σε νομοσχέδιο που είναι υπό συζήτηση. Αυτή η ρύθμιση θα επαναφέρει την κατάσταση στο σωστό σημείο, επιτρέποντας στους κατοίκους να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Ειδικότερα και πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και προσωπικά ο Υφυπουργός κ. Ταγαράς υιοθέτησε την πρόταση επίλυσής του και ενέταξε διάταξη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο που βρίσκεται έως 12 Σεπτεμβρίου 2024 στο στάδιο της διαβούλευσης όπου με την προτεινόμενη ρύθμιση, αντικαθίσταται το διάγραμμα 6478.3 της περ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν.3212/2003 με το ορθό με αριθμό 6478,3, θεωρημένο αρμοδίως.
Οι διατάξεις
Συγκεκριμένα στις διατάξεις του άρθρου 66 (Κεφάλαιο Δ) του νομοσχεδίου με τίτλο «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων, τη βελτίωση του πλαισίου εξοικονόμησης ενέργειας, την ανάπτυξη των έργων ενέργειας και την αντιμετώπιση πολεοδομικών ζητημάτων» προβλέπεται ότι «Αντικαθίσταται το διάγραμμα 6478.3 της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 21 ν. 3212/2003 (A΄ 308), ως εμφαίνεται στο Παράρτημα A του παρόντος», το οποίο και επισυνάπτεται.
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε: «Επιλύουμε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα των κατοίκων του οικισμού Πλάκας Κερατέας. Μια αδικία περίπου είκοσι ετών είχε οδηγήσει την τελευταία πενταετία σε πλήρες πάγωμα κάθε δραστηριότητας στον συγκεκριμένο οικισμό. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκυλακάκη και ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό κ. Ταγαρά για την συμβολή τους στην επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος των κατοίκων του οικισμού Πλάκα Κερατέας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην Λαυρεωτική.»
*φωτογραφία αρχείου

Only in

Στο ΠΑΣΟΚ τον κλάψανε τον μακαρίτη που του «κλείνουνε» το σπίτι, στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που θα μείνουν κανά δυο θα κάνουνε σύγχρονο συνασπισμό

Πριν το γάμο του Κουτρούλη στην ΚΕ, ο Στέφανος προτείνει το κόμμα να αναβαπτιστεί, στο ΠΑΣΟΚ έχουν το όνομα αλλά χάσανε τη χάρη, και ο Χάρος στου Γεωργιάδη το ΕΣΥ να πάρει καμιά βάρδια Σαββατοκύριακου καραδοκεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024