Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, οι συμμετέχοντες στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς για άτομα με αναπηρία ετοιμάστηκαν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, φορώντας τα χαρακτηριστικά καπελάκια με το λογότυπο του Δήμου. Το πρόγραμμα αυτό, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον διευρυμένο Δήμο Κιλκίς, αποτελεί κοινωνική παρέμβαση, η οποία έχει ως στόχο την ψυχαγωγία, την αναψυχή, αλλά και την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των ωφελούμενων.

Λίγο πριν την αναχώρησή τους για το παραθαλάσσιο Ορφάνι Καβάλας, όπου θα παραμείνουν για εννέα ημέρες, οι κατασκηνωτές αποχαιρετίστηκαν από τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, την Αντιδήμαρχο Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, την Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Στέλλα Ξάκη, καθώς και στελέχη της υπηρεσίας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι γονείς και συγγενείς των ατόμων με αναπηρία, ενισχύοντας το κλίμα αλληλεγγύης και υποστήριξης.

Χρηματοδότηση από τον Δήμο Κιλκίς

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον Δήμο Κιλκίς, καλύπτοντας και τα έξοδα των συνοδών. Πρόκειται για μια δράση η οποία αποτελεί μέρος της προσπάθειας που κάνει ο συγκεκριμένος Δήμος, αλλά και άλλοι στην χώρα, προκειμένου οι συμπολίτες μας αναπηρία να αποτελούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας, όπως πρέπει να είναι. Παραμένει ωστόσο ζήτημα, ειδικά στις μεγάλες αστικές πόλεις, οι δημοτικές Αρχές να εξασφαλίσουν την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους δημόσιους χώρους απρόσκοπτα.

*Πηγή φωτογραφίας, facebook Δήμου Κιλκίς