Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ρεπορτάζ in: Πρόθεση για πλήρη Ψηφιοποίηση Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Ρεπορτάζ in: Πρόθεση για πλήρη Ψηφιοποίηση Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Οι προσπάθειες της ΚΕΔΕ για το ψηφιακό άλμα όλων των δημοτικών βιβλιοθηκών ξεκίνησε. Το in έχει το ρεπορτάζ.

Ίσως δεν αργεί ο καιρός που οι δημοτικές βιβλιοθήκες των Δήμων της χώρας, θα δρομολογήσουν την πλήρη ψηφιοποίηση τους και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν με την χρήση της Εικονικής πραγματικότητας.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του in, η αρμόδια επιτροπή πολιτισμού και νεολαίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θα φέρει προς ψήφιση στο Διοικητικό Συμβούλιο του κορυφαίου αυτοδιοικητικού οργάνου των δήμων της χώρας, την ΚΕΔΕ, την πρόταση, να αναζητηθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα δώσει την δυνατότητα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας να έχει μια πλήρως ψηφιοποιημένη δημοτική βιβλιοθήκη και στην οποία θα μπορούν άπαντες  με απλό τρόπο και απομακρυσμένα να έχουν πρόσβαση σε γραπτά κείμενα και άλλα. Το σημαντικό αυτό πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά στην αρχή.

Μια πρωτοβουλία που αν τελικά ευοδοθεί, θα αποτελέσει γέφυρα γνώσης για όλο τον Ελληνισμό, σε μια περίοδο που τα ταξίδια εσωτερικού δεν είναι εφικτά για πολλούς συνανθρώπους μας λόγω αυξημένου κόστους. Το εγχείρημα θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν όλοι την πλούσια ιστορία και όχι μόνο της Ελλάδας, να αποκτήσουν αυξημένη προσβασιμότητα σε πολιτιστικά αγαθά για χιλιάδες επισκέπτες, ανεξαρτήτως γεωγραφικών περιορισμών, να ενισχυθεί η πολιτιστική προβολή των συμμετεχόντων δήμων και η εκπαιδευτική αξιοποίηση των εικονικών περιηγήσεων από σχολεία και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.

Οι προσδοκίες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in σκοπός της προσπάθειας μεταξύ άλλων είναι η προστασία και ασφάλεια των πολιτιστικών θησαυρών που στεγάζονται σε Πινακοθήκες των δήμων της χώρας, δεδομένου ότι η ψηφιοποίηση των εκθεμάτων και η δημιουργία εικονικών περιηγήσεων προσφέρουν ένα καινοτόμο μέσο προστασίας, επιτρέποντας την ασφαλή πρόσβαση σε εύθραυστα αντικείμενα χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο φθοράς ή απώλειας.

Ο συντονισμός και η υποστήριξη του προγράμματος  αναμένεται να πραγματοποιηθεί από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

*Στην φωτογραφία η εξαιρετική δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρωικής νήσου Κάσου. Πηγή φωτογραφίας Δήμος Ηρωικής νήσου Κάσου.

Only in

To πόρισμα-«βόμβα» του ΣτΠ για τις σκανδαλώδεις σχέσεις του ΕΟΠΥΥ και η «αφωνία» της κυβέρνησης

Ο ΕΟΠΥΥ που είναι υπεύθυνος για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα βυθίζεται στην αδιαφάνεια σύμφωνα με το πόρισμα του Συνήγορου του Πολίτη... Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το θέμα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024