Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Οι συσχετισμοί έχουν ανατραπεί – Δίπλα μου στάθηκαν αυτοί που πάνω από όλα βάζουν τη φανέλα

Ανδρουλάκης: Οι συσχετισμοί έχουν ανατραπεί – Δίπλα μου στάθηκαν αυτοί που πάνω από όλα βάζουν τη φανέλα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής έκανε βήματα μόνο μπροστά

Ιστορικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι η δύναμη, η οποία θα μπορεί στο άμεσο μέλλον να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο να τη νικήσει, αλλά μέσα από την αξιοπιστία, το πολιτικό ήθος και τη σοβαρότητα να αλλάξει τον τόπο, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, υπογράμμισε πως έχει «χαράξει μία στρατηγική με λίγα λόγια, πολλές πράξεις, πολιτικό ήθος, αυτονομία από τα συμφέροντα και τη διαπλοκή».

«Έδωσα μια μάχη κι έκανα μια προσπάθεια χωρίς ούριο άνεμο»

Πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία διάθεση αυτή η προσπάθεια «που ξεκίνησε πριν από δυόμισι χρόνια να γίνει σωσίβιο στον λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό. Η προσπάθεια αυτή θα αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους, είτε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είτε Νέα Δημοκρατία είτε άλλα κόμματα, που βλέπουν ένα μεγάλο πολιτικό αδιέξοδο και την ανάγκη να χαράξουμε έναν νέο δρόμο στην πατρίδα μας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους που έκαναν τις μεταγραφές επάγγελμα, χωρίς πολιτική πυξίδα, όλα για την εξουσία».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έκανε βήματα μόνο μπροστά.

«Πριν από ακριβώς δυόμισι χρόνια, υπήρχαν οι εξής συσχετισμοί: 8% (ΠΑΣΟΚ)- 41% (ΝΔ) – 32% (ΣΥΡΙΖΑ). Σήμερα είμαστε στο 13% (ΠΑΣΟΚ) – 15% (ΣΥΡΙΖΑ)- 28% (ΝΔ), με το ΠΑΣΟΚ να δείχνει και στις δημοσκοπήσεις ότι είναι δεύτερο κόμμα. Οι συσχετισμοί έχουν ανατραπεί και δεν είμαστε στις μυλόπετρες του δικομματισμού. Δεν έγινε με τον αυτόματο πιλότο, αλλά με στρατηγική,  αγώνα και προσπάθεια δική μου και εκατοντάδων άλλων ανθρώπων που πίστεψαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι παρελθόν», ανέφερε.

Ερωτηθείς για την εσωκομματική κριτική που δέχεται, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «ξεχνούν κάποιοι ότι στις ευρωπαϊκές εκλογές υπήρχε διάσπαση από το ΠΑΣΟΚ και νέο κόμμα. Δεν το λέει κανείς. Πιθανόν αν δεν υπήρχε αυτή η διάσπαση, να ήμασταν δεύτεροι και στις ευρωπαϊκές εκλογές. Τα μίντια από το πρωί μέχρι το βράδυ έπαιζαν κυρίως Νέα Δημοκρατία και lifestyle αντιπολίτευση. Έδωσα μια μάχη κι έκανα μια προσπάθεια χωρίς ούριο άνεμο. Δίπλα μου στάθηκε ο απλός κόσμος της δημοκρατικής παράταξης, αυτόν που τιμήσαμε χθες, οι ανώνυμοι, οι συνεπείς, οι άνθρωποι που πάνω απ’ όλα βάζουν τη φανέλα και όχι την καρέκλα».

Συμπλήρωσε ότι «τα ψηφοδέλτια ήταν ανοικτά και στις εθνικές και στις ευρωπαϊκές εκλογές. Δεν σημάδεψα ψηφοδέλτια. Κάποιοι σήμερα με ψέγουν, γιατί αυτό ήθελαν να κάνω ώστε να είναι διορισμένοι βουλευτές. Τα κομματικά όργανα ήταν επίσης απολύτως συνθετικά, – το Πολιτικό Συμβούλιο, η Κεντρική Επιτροπή. Στο συνέδριο δεν υπήρξε απολύτως κανένας αποκλεισμός. Και πάμε τώρα στον τρόπο λήψης των αποφάσεων. Για τα πανεπιστήμια: Ξέρετε ότι είναι θέση 20ετίας της παράταξης; Είναι στο πρόγραμμά μας και αυτή εξέφρασα στη Βουλή. Κάποιοι ήθελαν να την αλλάξουν δύο μέρες πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου. Είναι αυτή θεσμική συμπεριφορά; Κι ενώ είχε προηγηθεί και οργανωμένη συζήτηση στο κόμμα μας. Επίσης, κάποιοι που σήμερα θέτουν θέμα για τη συζήτηση εντός του κόμματος, δεν πήραν ποτέ τον λόγο στις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας για να πουν την άποψή τους στα δύσκολα».

«Μείναμε, σηκώσαμε ξανά τη σημαία στα δύσκολα και νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε πολλά»

Όσον αφορά για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε πως «νομίζω ότι το κάθε κόμμα πρέπει να βρει μόνο του την περπατησιά του. Δεν μου αρέσουν οι παράλληλες, -αν θέλετε-, προσπάθειες, ούτε τα σενάρια πίσω, στο παρασκήνιο».

«Δεν πίστεψα ούτε στιγμή ότι πρέπει να κλείσει η ιστορία που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Και το πάλεψα όχι μόνο ως πρόεδρος, αλλά ως απλό μέλος, ως γραμματέας της παράταξης αυτής, ως ευρωβουλευτής. Το πάλεψα πολύ, όταν κάποιοι έτρεχαν να διαπραγματευτούν τα πολιτικά τους σαρκία με άλλα κόμματα. Και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί εκπροσωπώ μια γενιά, που δεν ήμασταν ούτε υπουργοί ούτε μεγαλοπαράγοντες ούτε οι γνωστοί βαρόνοι του ΠΑΣΟΚ. Αλλά μείναμε, σηκώσαμε ξανά τη σημαία στα δύσκολα και νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμη για το μέλλον και της πατρίδας και της παράταξης. Άρα, εγώ εδώ θα είμαι, γιατί ήμουν πάντα, ακόμη και στις δυσκολότερες στιγμές της δημοκρατικής παράταξης», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Οι Έλληνες πολίτες διαθέτουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για ενοίκιο και στέγαση»

Επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχει «αδυναμία κάλυψης ιατρικών αναγκών. Είμαστε η χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη. Ποσοστό μετάβασης από συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου: δεύτερο χειρότερο στην Ευρώπη με μέσο όρο τριετίας. Οι Έλληνες πολίτες διαθέτουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για ενοίκιο και στέγαση. Κίνδυνος φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού: η Ελλάδα είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, 5%. Διπλάσιο χάσμα απασχόλησης μεταξύ γυναικών και ανδρών και υψηλότερη ανεργία γυναικών σε όλη την Ευρώπη» τόνισε.

Επανέλαβε την άρνηση της κυβέρνησης στην πρόταση νόμου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τη θέσπιση Ενιαίας Αρχής Καταναλωτή, «ώστε να μαθαίνουν οι πολίτες ποιες πολυεθνικές κερδοσκοπούν στην πλάτη τους και να κάνουμε εκστρατείες, μποϊκοτάζ για το σύνολο των προϊόντων τους. Γιατί δεν την ψήφισε η Νέα Δημοκρατία; Γιατί, πολύ απλά, δεν θέλουν να συγκρουστούν με τους κερδοσκόπους».

«Θέλω να ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης τι υπερκέρδη υπάρχουν στο ολιγοπώλιο ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, στο ολιγοπώλιο της ενέργειας, στο ολιγοπώλιο των τραπεζών και στο ολιγοπώλιο της εμπορίας τροφίμων. Είναι ολιγοπωλιακές πρακτικές που προσδιορίζει η Τράπεζα της Ελλάδας. Και μετά να μας πει ποια πρόστιμα τους έβαλε το κράτος για το πάρτι κερδοσκοπίας στην πλάτη του ελληνικού λαού ώστε να συγκρίνουν οι πολίτες πόσα δισεκατομμύρια έβγαλαν τα τελευταία χρόνια και ποια ήταν τα πρόστιμα του κράτους. Δεν έχουμε ελεύθερη αγορά, όπως διατείνεται ο κ. Μητσοτάκης. Έχουμε μία ασύδοτη αγορά, που χρησιμοποίησε την οικονομική κρίση για να θησαυρίζουν οι λίγοι εις βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Only in

Πού πηγαίνουν διακοπές οι σούπερ πλούσιοι; Οι 23 κορυφαίοι πολυτελείς προορισμοί

Όταν τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα τίποτα στον πλανήτη δεν είναι απρόσιτο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024