«Οι εκφυλιστικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνουν τα αδιέξοδα της σοσιαλδημοκρατίας», τόνισε η βουλευτής Β’ Πειραιά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Όπως είπε η Διαμαντώ Μανωλάκου, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό ONE, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες της Αριστεράς. Η αντιπαράθεση δεν γίνεται πάνω στα κοινωνικά προβλήματα και τα βάσανα που απασχολούν τον λαό», αλλά για, όπως ανέφερε, «το σπίτι στο Κολωνάκι»,  για «την πισίνα στις Σπέτσες» και ούτε καθεξής».

«Όλη η πορεία του ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι τρίτος δρόμος δεν υπάρχει»

Η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε πως «το αδιέξοδο της σοσιαλδημοκρατίας, το οποίο εμφανίζεται πολύ πιο έντονο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ότι η στρατηγική της είναι ταυτόσημη σε πολύ μεγάλο βαθμό με άλλα κόμματα όπως η ΝΔ, γιατί αυτή η στρατηγική είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επισήμανε πως «άρα δίνουν μάχη απέναντι σε ασήμαντα πράγματα που δεν έχουν σχέση με τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής και βάρβαρης πολιτικής», φέρνοντας ως παράδειγμα τους πολέμους στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Αναφερόμενη επίσης στα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως «όλη η πορεία του απέδειξε ότι τρίτος δρόμος δεν υπάρχει».

Η Διαμαντώ Μανωλάκου κάλεσε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Για τις «εκατοντάδες συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων», υπογράμμισε πως «ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει μάθημα. Είναι επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Με αφορμή τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα όπως «το θέμα της ακρίβειας, τα χάλια της Υγείας, τους χαμηλούς μισθούς, τους πλειστηριασμούς», κάλεσε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, λέγοντας ότι «το εργατικό κίνημα πρέπει να είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων».