Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα Πολιτικής Γραμματείας και στο βάθος… Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα Πολιτικής Γραμματείας και στο βάθος… Κεντρική Επιτροπή

Συνεδριάζει το μεσημέρι της Πέμπτης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό θέμα την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής. Το απόγευμα έχει οριστεί το νέο ραντεβού της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Μπαρούτι μυρίζει το εσωκομματικό τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες και ενώ μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Την Πέμπτη (05/09) είναι προγραμματισμένες δύο κρίσιμες συνεδριάσεις. Στις 13.00 θα κληθούν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και στις 17.00 τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Το πρώτο ραντεβού γίνεται ενόψει της Κ.Ε. που εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου με ορθάνοιχτο το σενάριο να κατατεθεί τότε πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση της Επιτροπής Καταστατικού και πιθανότατα οι καταστατικές αλλαγές που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ορθάνοιχτο το σενάριο να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή

Ο πρόεδρος του κόμματος της Κουμουνδούρου είχε αιφνιδιάσει τους πάντες την Τρίτη (03/09) καταθέτοντας σχέδιο αλλαγής του ονόματος επαναφέροντας ταυτοτικά ζητήματα τα οποία έχει αποφασίσει εδώ και πολλούς μήνες να θέσει προς διαβούλευση στα επίσημα όργανα του κόμματος.

«Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα που έχει επιλέξει είναι το «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς». Την πρότασή του για αλλαγή ονόματος του κόμματος αναμένεται να την καταθέσει στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις καταστατικές αλλαγές που θα προτείνει.

Επιτροπή Δεοντολογίας με Σπίρτζη

Το δεύτερο ραντεβού αφορά την Επιτροπή Δεοντολογία και την κλήση προς τον Χρήστο Σπίρτζη για επιπλέον εξηγήσεις προκειμένου η Επιτροπή να κάνει την εισήγησή της προς την Κ.Ε. Η αναστολή κομματικής ιδιότητας και η διαγραφή είναι τα σενάρια που ακούγονται από την Κουμουνδούρου, μολονότι κορυφαία στελέχη, όπως ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς, τάσσονται κατά της διαγραφής.

Ο πρώην υπουργός που απάντησε στις κατηγορίες που του καταλογίζονται (αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά) στις 31 Αυγούστου δεν έπεισε καθώς σύμφωνα με την Επιτροπή «αντί για τις αναμενόμενες εξηγήσεις, επέλεξες και πάλι, με επιστολή που απέστειλες στην ΕΔ, να προβείς σε επιθέσεις και αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της».

Only in

Ξεσηκωμός για τη φοιτητική στέγη - «Η κατάσταση έχει ξεφύγει»

Η στεγαστική κρίση «ακουμπά» και τους φοιτητές που εστιάζουν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την εύρεση στέγης και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024