Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Παππάς: Δεν πρέπει να πάμε σε νέα προεδρική εκλογή – Δεν θα διαγραφεί ο Σπίρτζης, κατά την άποψή μου

Παππάς: Δεν πρέπει να πάμε σε νέα προεδρική εκλογή – Δεν θα διαγραφεί ο Σπίρτζης, κατά την άποψή μου

Δεν υπήρχε συνεννόηση με τον Παύλο Πολάκη, είπε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νίκος Παππάς - Τι ανέφερε για την Κεντρική Επιτροπή και την προτεινόμενη αλλαγή ονόματος

Δεν θεωρώ ότι πρέπει να πάμε σε νέα προεδρική εκλογή, επισήμανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στον αναβρασμό που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στο νέο όνομα που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι πρέπει να μας απασχολήσει αυτό στο Συνέδριό μας. Οι αλλαγές στο καταστατικό είναι πιο ουσιώδες θέμα. Ένα κόμμα που παλεύει απλώς να αλλάζει το όνομά του, κρατάει τις δομές του ίδιες, ενδεχομένως να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες. Θα προτιμούσα στη δημόσια συζήτηση να κυριαρχήσουν ο αναγκαίες αλλαγές. Αν αλλάζαμε το όνομά μας, οι και υποψήφιοι βουλευτές μας δεν έβγαιναν από προκριματικές εκλογές, δεν θα είχαμε κάνει ένα σοβαρό βήμα μετασχηματισμού», είπε.

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν πρέπει αυτό το θέμα να είναι αυτό που θα υπερισχύσει στον δημόσιο διάλογο. Υπάρχουν σοβαρές καταστατικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να ολοκληρώσουμε τον μετασχηματισμό μας και έχουμε και έναν εξοπλισμό προγραμματικό που τον έχουμε αδικήσει και δεν τον έχουμε αφήσει να βγει στον δημόσιο διάλογο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά την ταυτότητά του και την ιδρυτική του διακήρυξη, το κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Έχουμε δει και άλλες απόπειρες αλλαγών ονομάτων, οι οποίες δεν συνοδεύονταν από αλλαγές εξουσίας και έπεσαν στο κενό. Δεν έχω δει διαφορετικές πλατφόρμες διατυπωμένες».

«Δεν υπήρχε συνεννόηση με τον Πολάκη»

Όσον αφορά την επανένταξη του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Νίκος Παππάς τόνισε πως δεν υπήρξε καμία προσκηνιακή ή παρασκηνιακή συνεννόηση.

«Εξέτισε μια ποινή, και νομίζω πως καλώς επανήλθε ο Παύλος Πολάκης. Ο Πολάκης δεν χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς στις δημόσιες τοποθετήσεις του, είναι χρήσιμο στέλεχος για την Αριστερά και τη χώρα. Έχει βγάλει στη δημοσιότητα πολλαπλές υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Αδικεί τον εαυτό του και την παράταξη όταν διανθίζει τις δημόσιες τοποθετήσεις του με χαρακτηρισμούς», τόνισε.

«Κατά την άποψή μου δεν θα διαγραφεί ο Σπίρτζης»

Όσον αφορά την υπόθεση του Χρήστου Σπίρτζη που έχει παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι κατά την άποψή του δεν θα διαγραφεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς, «κατά την άποψή μου δεν θα διαγραφεί ο Σπίρτζης, έχει εντελώς λανθασμένη τακτική και διαφωνώ βαθιά με κάποιες απόψεις του. Είναι απόψεις που αν τελεσφορήσουν θα φέρουν απογοήτευση στον προοδευτικό κόσμο. Πρέπει να κάνουμε μία τομή με τα εξής χαρακτηριστικά: να μην υπάρχουν προκατασκευασμένες διαφωνίες. Με ξενίζει να ψηφίσουμε τα ίδια κείμενα και στρατηγική και να βγαίνει από τα όργανά μας μια εικόνα διαφωνιών. Δεύτερον, να μην υπάρχει δαιμονοποίηση της διαφορετικής άποψης. Η κ. Λινού δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για τη διαχείριση δημοσίου χρήματος. Ήρθαν πράγματα στη δημοσιότητα για τη Λινού. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θέλει να αποτυπωθεί ότι παίρνονται διοικητικά μέτρα ακόμη και για τη δική του ηγεσία».

Όσον αφορά το συνέδριο του κόμματος στις 7 Οκτωβρίου ο Νίκος Παππάς είπε πως «έχω δει μια «λαθολογία» η οποία αναπτύσσεται κατά κόρον στα κανάλια και λιγότερο στα συντεταγμένα όργανα και αυτό πρέπει να σταματήσει. Οι κατευθύνσεις είναι συμφωνημένες. Θα συζητήσουμε τα πάντα και την αιτιολογία και τεκμηρίωση πίσω από την κάθε πρόταση. είναι ένας μετασχηματισμός ο οποίος αποφασίστηκε στο συνέδριο του 2022 και δεν ολοκληρώθηκε. Παραδείγματος χάριν, δεν έχουμε εκτελεστικό όργανο που να δουλεύει με ρυθμούς εργασίας. Είχαμε μια Πολιτική Γραμματεία η οποία λειτουργούσε ως μια μικρή Κεντρική Επιτροπή».

«Θα εκπλαγεί θετικά ο προοδευτικός κόσμος από τις προτάσεις μας στη ΔΕΘ»

Αναφορικά με την ακύρωση ή όχι της επερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής, ζήτημα που έχει τεθεί όπως είχε αναφέρει το in, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε ότι συμφωνεί με τη διεξαγωγή της το Σαββατοκύριακο που θα είναι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

«Μια βδομάδα μετά είμαστε εμείς και θα αναπτύξουμε τις θέσεις μας. Πιστεύω πως θα εκπλαγεί θετικά ο προοδευτικός κόσμος από τις προτάσεις μας στη ΔΕΘ. Ο κ. Κασσελάκης αν δεν έχει εκπέσει, προφανώς θα είναι στη ΔΕΘ ως πρόεδρος του κόμματος. Είναι προφανές ότι όλες οι εξελίξεις παράγουν πολιτικό αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει έδαφος καταλλαγής και συνεννόησης. Και αυτό είναι που ξενίζει. Η ψηφισμένη μας απόφαση είναι πως θα εργαστούμε για μπορέσουμε να ηγηθούμε σε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία. Από αλλεπάλληλες διασπάσεις μόνο αισιοδοξία δεν προκύπτει στον προοδευτικό χώρο», σημείωσε.

Τέλος, για τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε πως «αν θέλει ο κ. Τσίπρας να πει κάτι, το λέει. Είναι ο ιστορικός ηγέτης της παράταξης, είναι περιουσία για την παράταξη και τη χώρα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται το όνομά του επί ματαίω».

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Παππάς στο MEGA:

Only in

Στο ΠΑΣΟΚ τον κλάψανε τον μακαρίτη που του «κλείνουνε» το σπίτι, στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που θα μείνουν κανά δυο θα κάνουνε σύγχρονο συνασπισμό

Πριν το γάμο του Κουτρούλη στην ΚΕ, ο Στέφανος προτείνει το κόμμα να αναβαπτιστεί, στο ΠΑΣΟΚ έχουν το όνομα αλλά χάσανε τη χάρη, και ο Χάρος στου Γεωργιάδη το ΕΣΥ να πάρει καμιά βάρδια Σαββατοκύριακου καραδοκεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024