Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η απόφαση του Μεντιλίμπαρ για Ολιβέιρα – Ουναχί

Η απόφαση του Μεντιλίμπαρ για Ολιβέιρα – Ουναχί

Ο Ολυμπιακός επέλεξε τον Σέρχιο Ολιβέιρα αντί του Αζεντίν Ουναχί. Και ο λόγος έχει όνομα και επώνυμο: Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Δύο εξαιρετικοί box to box μέσοι προστέθηκαν στη βιτρίνα της Super League. Ο Αζεντίν Ουναχί ως δανεικός από τη Μαρσέιγ στον Παναθηναϊκό.

Και ο Σέρχιο Ολιβέιρα που έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό για συμβόλαιο 2 χρόνων και αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα.

Τι παραπάνω συνδέει όμως αυτές τις δύο κινήσεις; Όπως φαίνεται ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού που επί της ουσίας χθες επέλεξε τον Ολιβέιρα αντί του Ουναχί. Είχε προταθεί και στους δύο ο Μαροκινός μέσος. Και προφανώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για τις… πιθανότητες έκβασης της ιστορίας αν όντως και οι δύο αιώνιοι έμπαιναν στην διεκδίκηση του 24χρονου.

Επειδή όμως γράφονται χθες πολλά και διάφορα δίχως βάση; Το ρεπορτάζ έχει πάντα τη σημασία του. Ο Ολυμπιακός δεν προχώρησε με τον Ουναχί γιατί έτσι αποφάσισε ο προπονητής του. Γιατί ο Μεντιλίμπαρ τον «έκοψε».

Αντίθετα ο Βάσκος επέλεξε την περίπτωση του Ολιβέιρα εξ ου και ο Πορτογάλος είναι από το πρωί στην Αθήνα. Και ο Μαροκινός από χθες εδώ για τον Παναθηναϊκό. Ο Μέντι αποφάσισε τις εξελίξεις

Τα κριτήρια επιλογής του; Δεδομένα τα γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν είναι απαραίτητα ένας ποδοσφαιριστής καλύτερος από τον άλλο. Μπορεί απλά να είναι πιο ταιριαστός στο υπάρχον rotation και στις ανάγκες.

Ο Ολιβέιρα είναι σαφώς πιο «κλασικός» χαφ: Παίζει και στο «6» και στο «8», μπορεί στο 4-3-3 να γίνει δημιουργός από την πίσω ζώνη. Έχει καταπληκτικά χτυπήματα με τη μπάλα είτε σε «στημένα» είτε σε μεγάλες πάσες που ανοίγουν το transition. Είναι έμπειρος σε αυτό το επίπεδο, σταθερός και ίσως το πιο καλό σημείο του στο παιχνίδι είναι οι αποφάσεις

Ο Ουναχί είναι μια πιο «aggressive» εκδοχή. Αρκετά χρόνια νεότερος, τρέχει πολύ, μπορεί να παίξει και ψηλότερα στο γήπεδο –πέρσι στη Μαρσέιγ είχε συμμετοχές και σαν winger-. Σαφώς ένας διαφορετικό στιλ από τον Ολιβέιρα έστω και αν το πιθανότερο είναι να τους δούμε στα ίδια τετραγωνικά του γηπέδου

Βεβαίως ο Μεντιλίμπαρ θα μπορούσε να ψάξει και άλλα πράγματα για τους δύο. Να μάθει στοιχεία για την εργατικότητα, τον χαρακτήρα τους κλπ. Πέρσι ας πούμε ο Ουναχί είχε προπονητή για λίγο στη Μαρσέιγ τον Μαρθελίνο, ενώ πριν από χρόνια ο Ολιβέιρα είχε προπονητή στην Πόρτο τον επίσης καλό του φίλο –και Βάσκο- Χουλιέν Λοπετέγκι που πλέον κρατά το τιμόνι της Γουέστ Χαμ. Το συνηθίζουν αυτό οι προπονητές. Γιατί λοιπόν να μην σήκωσε και το τηλέφωνο του πριν αποφασίσει

Only in

Η απόφαση του Μεντιλίμπαρ για Ολιβέιρα – Ουναχί

Ο Ολυμπιακός επέλεξε τον Σέρχιο Ολιβέιρα αντί του Αζεντίν Ουναχί. Και ο λόγος έχει όνομα και επώνυμο: Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024