Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κλειδί το κίνητρο του Φουρνιέ

Κλειδί το κίνητρο του Φουρνιέ

Ο Γάλλος Εβάν Φουρνιέ έχει αθλητικό εγωϊσμό και εκεί ποντάρει ο Ολυμπιακός

Ο Εβάν Φουρνιέ έρχεται το βράδυ μέσω Παρισιού στην Αθήνα και όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός ο παίκτης θα βγει από την Πύλη 7 (έναντι ΙΚΕΑ), που μόνο τυχαίο δεν είναι.

Διότι ο αγαπημένος αριθμός των Ερυθρολεύκων λόγω και της θύρας 7 θα τον καταλάβει και ο Γάλλος σούπερ στάρ Εβάν Φουρνιέ που αναμένεται να γίνει από τους παίκτες που θα αποθεώνουν οι φανατικοί φίλοι της ομάδας.

Ο Φουρνιέ, και αυτό δεν αμφισβητείται, είναι ένας εξαιρετικός παίκτης με τρομερή εμπειρία και αγωνιστικά χαρακτηριστικά και όπως έδειξε και στο ολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Το κίνητρο του Φουρνιέ

Το ζητούμενο είναι το κίνητρο που θα αναζητήσει ο Εβάν Φουρνιέ και το πόσο ψηλά θα βάλει τον πήχη. Η περίπτωσή του θυμίζει αρκετά αυτή του Κέντρικ Νάν, ο οποίος επίσης πέρυσι έψαχνε εναγωνίως ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ το οποίο δεν βρήκε και αποφάσισε να κάνει το βήμα για την Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό.

Όπως αποδείχθηκε στο παρκέ, το δικό του κίνητρο ήταν απίστευτα υψηλό και το ίδιο και ο πήχης που έβαλε για τον εαυτό του και την ομάδα την οποία οδήγησε στη γη της επαγγελίας με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 13 χρόνια αναμονής και σε αυτή της Ελλάδας μετά από μια τριετία.

Ακριβώς εδώ είναι το «κλειδί» για τον Εβάν Φουρνιέ το πόσο θα «τσιγκλίσει» ο ίδιος τον εαυτό του να παρουσιαστεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο με βάση τις ικανότητές του, που ξαναλέμε είναι αδιαμφισβήτητες.

Ο 32χρονος άσος φόρεσε τις φανέλες των Ντένβερ Νάγκετς, Ορλάντο Μάτζικ, Μπόστον Σέλτικς, Νιου Γιορκ Νικς και Ντιτρόιτ Πίστονς. Κατέγραψε 704 συμμετοχές σε regular season του NBA, έχοντας μέσο όρο 13.6 πόντους. Επιπλέον, σε 19 παιχνίδια playoffs μέτρησε 11.7 πόντους ανά ματς. Και μάλιστα στις 8 από τις 12 σεζόν του στο μαγικό κόσμο τυο ΝΒΑ ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικός.

Και μάλιστα ήταν πενταδάτος σε αυτές τις εξαιρετικές οκτώ σεζόν (2014-2022), όπου αντιμετώπιζε τους κορυφαίους, τους πιο δυνατούς, τους πιο γρήγορους περιφερειακούς της Λίγκας και σε αυτό το διάστημα είχε 15.8 πόντους (50% στο δίποντο, 38% στο τρίποντο, 80% στις βολές), 2.9 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ και ένα κλέψιμο σε 531 αγώνες.

Τα στατιστικά του Φουρνιέ

Οι αριθμοί (πολλές φορές) λένε την αλήθεια, αλλά δεν είναι μόνο τα νούμερα, αλλά η τριβή σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για τόσα χρόνια.

Ο Εβάν Φουρνιέ θεωρεί πως αδικήθηκε στην Νέα Υόρκη από τον προπονητή του Τομ Τίμποντο. Καθώς μετά από την καταπληκτική σεζόν 2021/22, με 14.1 πόντους (39% στο τρίποντο), 2.6 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ σε 80 αγώνες (80 φορές starter), ο Γάλλος μπήκε στο περιθώριο και σε έναν εντελώς συμπληρωματικό ρόλο μέχρι να βρεθεί πέρυσι στο Ντιτρόιτ και κλείσει τη χρονιά σε μία από τις χειρότερες ομάδες του NBA παίζοντας ως έκτος-έβδομος στο ροτέισον.

Αυτό και μόνο, το αίσθημα της αδικίας που μπορεί να νιώθει ένας μεγάλος αθλητής που έχει υπέρμετρο αθλητικό εγωϊσμό, μπορεί να λειτουργήσει ως κηροζίνη και να βοηθήσει στην ανάφλεξη της μηχανής του Φουρνιέ ώστε να αποδώσει στο μάξιμουμ. Και αν συμβεί αυτό κερδισμένος πρώτα απ’ όλα θα είναι ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Only in

Πού πηγαίνουν διακοπές οι σούπερ πλούσιοι; Οι 23 κορυφαίοι πολυτελείς προορισμοί

Όταν τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα τίποτα στον πλανήτη δεν είναι απρόσιτο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024