Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ντουπλάντις εναντίον Βάρχολμ: ο πόλεμος των Βίκινγκς

Ντουπλάντις εναντίον Βάρχολμ: ο πόλεμος των Βίκινγκς

Ένας άτυπος αγώνας 100μ. μεταξύ των κατόχων των παγκοσμίων ρεκόρ στο επί κοντώ και στα 400 μέτρα με εμπόδια Αρμάντ Ντουπλάντις και Κάρστεν Βάρχολμ.

Όλα ξεκίνησαν πέρυσι ως μια «ανοησία» που όμως σε λίγες ώρες θα πάρει σάρκα και οστά.

Αρμάντ Ντουπλάντις εναντίον Κάρστεν Βάρχολμ, οι δύο σκανδιναβοί βασιλιάδες του κλασικού αθλητισμού θα αναμετρηθούν απόψε στις 9:30 το βράδυ στο Letzigrund Stadium της Ζυρίχης σε κούρσα 100 μέτρων.

Ένας άτυπος αγώνας μεταξύ των κατόχων των παγκοσμίων ρεκόρ στο επί κοντώ και στα 400 μέτρα με εμπόδια που θα αποτελέσει το ορεκτικό για το Diamond League της Πέμπτης στην ελβετική πόλη.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Ντουπλάντις παραδέχτηκε πως νοιώθει λιγότερη αυτοπεποίθηση και περισσότερη ένταση σε σχέση με τις πτήσεις του στο επί κοντώ.

Η αρχική ιδέα του Ντουπλάντις

Το διακύβευμα είναι η προσωπική ικανοποίηση, η τιμή του αθλητή, ένα μυστικό χρηματικό έπαθλο και η υπόσχεση να «πονέσει» ο αντίπαλος την επόμενη ημέρα.

Η αφετηρία αυτής της άνευ προηγουμένου μονομαχίας βρίσκεται σε ένα μίτινγκ του Μονακό, το 2023, όταν ο Ντουπλάντις πέταξε το γάντι στον Βάρχολμ λέγοντας του πως βλέπει τον εαυτό του ικανό να τον νικήσει στα 100 μέτρα. «Θα το ήθελα πολύ», του απάντησε ο Νορβηγός ο οποίος φυσικά ανταποκρίθηκε στην πρόκληση.

«Για μένα ήταν μια απλή ανοησία, αλλά σήμερα, βλέποντας τον αγωνιστικό χώρο άρχισα να συνειδητοποιώ πως μίλαγε σοβαρά», έλεγε χθες ο χαμογελαστός Σουηδός.

Το φαβορί

Ποιος θα κερδίσει τον αγώνα στην αναμέτρηση αυτών των δύο τεράστιων προσωπικοτήτων του παγκόσμιου στίβου σε μία δοκιμασία μακριά από τα αγωνίσματά τους; Στα χαρτιά ο Βάρχολμ θα πρέπει να θεωρείται φαβορί καθώς είναι πιο συνηθισμένος στις εκκινήσεις και έχει καλύτερο προσωπικό ρεκόρ (10,49’’ το 2017 σε σύγκριση με το 10,57’’ του Ντουπλάντις το 2018). Ωστόσο, η δύναμη στον αγώνα είναι μία από τις αρετές που οδήγησαν τον Σουηδό να ανεβάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ στα 6,26 μέτρα και να κατακτήσει δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια (2021, 2024).

Ο Βάρχολμ κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα με εμπόδια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (45,94’’), ενώ στο Παρίσι περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο πίσω από τον Αμερικανό Ράι Μπέντζαμιν.

Ο Ντουπλάντις έχει πάρει στα σοβαρά την πρόκληση και προπονείται στις εκκινήσεις με τον Αμερικανό Φρεντ Κέρλι, χάλκινο ολυμπιονίκη στα 100 μέτρα στο Παρίσι.

Βλέποντας τον Σουηδό σε δράση ο Κέρλι θεωρεί πως θα κερδίσει τον Βάρχολμ, σε αντίθεση με τον μυθικό Μάικλ Τζόνσον που «βλέπει» νικητή τον Βάρχολμ.

Only in

Στο ΠΑΣΟΚ τον κλάψανε τον μακαρίτη που του «κλείνουνε» το σπίτι, στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που θα μείνουν κανά δυο θα κάνουνε σύγχρονο συνασπισμό

Πριν το γάμο του Κουτρούλη στην ΚΕ, ο Στέφανος προτείνει το κόμμα να αναβαπτιστεί, στο ΠΑΣΟΚ έχουν το όνομα αλλά χάσανε τη χάρη, και ο Χάρος στου Γεωργιάδη το ΕΣΥ να πάρει καμιά βάρδια Σαββατοκύριακου καραδοκεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024