Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σέρχιο Ολιβέιρα: με έφεση στην κατάκτηση τίτλων

Σέρχιο Ολιβέιρα: με έφεση στην κατάκτηση τίτλων

Ένας box to box χαφ, με διάθεση να …κυλήσει τη μπάλα, να απειλήσει με διεισδύσεις και σουτ...

Είναι καλός ποδοσφαιριστής ο Σέρχιο Ολιβέιρα; Ας «μιλήσουν» καλύτερα τα γεγονότα, η διαδρομή αυτού του Πορτογάλου χαφ και βέβαια οι θύμησες.

Γιατί αν έχεις στη μνήμη σου τον Ολιβέιρα του δεύτερου εξαμήνου της περιόδου 2018-‘19, ασφαλώς και θα γνωρίζεις το πόσο βοήθησε τον ΠΑΟΚ σε εκείνη την πεντάμηνη παρουσία του στα μέρη μας.

Βασικός τις περισσότερες φορές στο πρωτάθλημα και το κύπελλο, συνέβαλε στην κατάκτηση του νταμπλ από τον Δικέφαλο, σημείωσε τρία γκολ και γενικά έπεισε πως πρόκειται για παίκτη- εύρημα, απόλυτα ικανό να σταθεί στο τοπ επίπεδο. Αλίμονο αν γινόταν διαφορετικά με τον Ολιβέιρα και τις παραστάσεις που είχε με τη φανέλα της Πόρτο.

Στην όλη του πορεία στο ποδόσφαιρο, ο Ολιβέιρα έχει πανηγυρίσει τρεις φορές τίτλους πρωταθλήματος με την Πόρτο και τρία Κύπελλα, το Conference League με τη Ρόμα του Μουρίνιο το ’22 και δύο τίτλους με τη Γαλατά. Συνήθως βασικός και πάντα έτοιμος, ακόμη κι αν έμενε αρχικά στον πάγκο, να ερχόταν από ‘κει και να άλλαζε τον ρυθμό του αγώνα ή τα δεδομένα. Ενας box to box χαφ, με διάθεση να …κυλήσει τη μπάλα, να απειλήσει με διεισδύσεις και σουτ, να πιάσει κεφαλιές ή να βρει την εξτρά πάσα, γενικά δεν μπορείς να τον αφήσεις αμαρκάριστο σε καμμιά περίπτωση.

Και επειδή σε όλους αρέσουν οι συγκρίσεις, ας δούμε ορισμένα στοιχεία φέρνοντας στη σκέψη και τον Αντρέ Ορτα, γιατί με την προϋπόθεση πως ο Ολιβέιρα θα πιάσει Λιμάνι και θα ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στον Ολυμπιακό, τον συμπατριώτη του ουσιαστικά αντικαθιστά. Ο Ολιβέιρα είναι 32 ετών, ο Ορτα 28.

Ο όντως πολύ αξιόλογος Ορτα, βοήθησε σημαντικά τους Ερυθρόλευκους με αυτό το ωραίο στυλ και τη συνεχή κίνηση στον χώρο του κέντρου, ηρέμησε το παιχνίδι και έδωσε λύσεις.

Μεγάλο μέρος της καριέρας του αφορά στη Μπράγκα, ο Ολιβέιρα σχετίζεται με την Πόρτο, αμφότεροι έχουν παίξει στις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας αλλά μόνο ο Ολιβέιρα «ανέβηκε» στη μεγάλη εθνική και αγωνίστηκε εκεί 13 φορές. Και βέβαια, έχει πολύ παραπάνω εμπειρίες από το υψηλότερο επίπεδο.

Συμπέρασμα: ο Ολυμπιακός «έκλεισε» μια αναμφίβολα ηχηρή μεταγραφή. Γεμίζει τον άξονά του με παίκτη που ήθελε ο Μεντιλίμπαρ, προσθέτει μια ακόμη προσωπικότητα και αυξάνονται οι επιλογές του προπονητή με έναν ποδοσφαιριστή που έχει ένα πολύ ενδιαφέρον «πακέτο» και αποτελεί υπέροχη περίπτωση με βάση τα όσα έχει καταφέρει και σίγουρα με τα όσα πολλά μπορεί να δώσει ακόμη σε οποιαδήποτε ομάδα.

Πόσο μάλλον στους Ερυθρόλευκους και την Ελλάδα που τη γνωρίζει πολύ καλά από το προηγούμενο πέρασμά του από τη Super League.

Only in

Στο ΠΑΣΟΚ τον κλάψανε τον μακαρίτη που του «κλείνουνε» το σπίτι, στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που θα μείνουν κανά δυο θα κάνουνε σύγχρονο συνασπισμό

Πριν το γάμο του Κουτρούλη στην ΚΕ, ο Στέφανος προτείνει το κόμμα να αναβαπτιστεί, στο ΠΑΣΟΚ έχουν το όνομα αλλά χάσανε τη χάρη, και ο Χάρος στου Γεωργιάδη το ΕΣΥ να πάρει καμιά βάρδια Σαββατοκύριακου καραδοκεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024