Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μετά τον Στέφανο: Το νέο πρότζεκτ του Απόστολου Τσιτσιπά (vids)

Μετά τον Στέφανο: Το νέο πρότζεκτ του Απόστολου Τσιτσιπά (vids)

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς δεν έμεινε μακριά από τα κορτ, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Στέφανο.

Στις 9 Αυγούστου με μια ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανακοίνωσε την αποπομπή του Απόστολου από το προπονητικό του τιμ.

Ο Έλληνας τενίστας, μετά το ξέσπασμα που είχε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τον Κέι Νισικόρι και τη φραστική επίθεση κατά του πατέρα του, αποφάσισε να λύσει την επαγγελματική συνεργασία του με τον Απόστολο και οι δύο άνδρες να διατηρήσουν μόνο οικογενειακές σχέσεις.

«Σας ενημερώνω με βαριά καρδιά ότι η συνεργασία μου με τον πατέρα μου ως προπονητής έχει φτάσει στο τέλος της. Προτιμώ να κρατήσω τον πατέρα μου στον ρόλο του ως πατέρας, και μόνο ως πατέρας», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Απόστολος, όμως, δεν έμεινε για αρκετό καιρό εκτός κορτ, με τον έμπειρο προπονητή να αναλαμβάνει ένα νέο πρότζεκτ: Τη βελτίωση και την αγωνιστική εξέλιξη του 19χρονου και πολλά υποσχόμενου, Παύλου Τσιτσιπά. Πρόκειται για τον τρίτο γιο της οικογένειας, μετά τους Στέφανο και Πέτρο.

Ο Απόστολος τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στην Ισπανία και ήταν στο πλευρό του Παύλου στο τουρνουά 59 Copa Alameda, που διεξήχθη στη Μαδρίτη.

Στο χωμάτινο τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF, ο Παύλος Τσιτσιπάς ξεκίνησε από τα προκριματικά και με τρεις νίκες κατάφερε να μπει στο κυρίως ταμπλό, όπου, όμως, ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Αμερικανό, Τριστάν ΜακΚόρμικ με 2-0 σετ (6-4, 7-6 [0]).

Το επιβεβαίωσε ο Απόστολος

Ο Παύλος βρίσκεται στο Νο. 295 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors και προσπαθεί να ανεβάσει επίπεδο το παιχνίδι του.

Σε αυτό θα τον βοηθήσει ο Απόστολος, με τον έμπειρο προπονητή μάλιστα να επιβεβαιώνει τη συνεργασία του με τον 19χρονο τενίστα. «Ναι, θα έχουμε πιο στενή συνεργασία με τον Παύλο. Του είχε λείψει η αλληλεπίδρασή μας», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις που έκανε στο Tennis Tour Talk.

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά στον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας, Στέφανο, μερικές μέρες μετά το διαζύγιο με τον πατέρα του (13/8) ανακοίνωσε τον νέο του προπονητή, με τον κόουτς της εθνικής ομάδας, Δημήτρη Χατζηνικολάου, να αντικαθιστά τον Απόστολο.

Μια συνεργασία που δεν έχει αρχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Στέφανο, καθώς σε τρία παιχνίδια με τον ομοσπονδιακό τεχνικό στο πλευρό του έχει δύο ήττες. Στον δεύτερο γύρο του Σινσινάτι από τον Τζακ Ντρέιπερ (1-2 σετ) και στον πρώτο γύρο του US Open από τον Θανάση Κοκκινάκη (1-3 σετ). Η μοναδική νίκη ήταν στον πρώτο γύρο του Σινσινάτι απέναντι στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ με 2-1.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα ο Στέφανος ανακοίνωσε δεν θα αγωνιστεί στο tie της Ελλάδας με την Σερβία (14 και 15/9) στο Βελιγράδι, καθώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη και θα μπορέσει να βοηθήσει την Εθνική ομάδα στους αγώνες του Davis Cup.

Only in

Success story: 1 στα 4 παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Από το 2019, ο αριθμός αυξήθηκε κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο σε 20,7 εκατομμύρια το 2022 - Η Ευρωπαϊκή Ένωση των ανισοτήτων δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει, με τον πιο αρνητικό τρόπο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024