Η αστυνομία της Δανίας συνέλαβε σήμερα την ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ στην Κοπεγχάγη σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ομάδας φοιτητών που διοργάνωσε την διαδήλωση.

Εξι άνθρωποι συνελήφθησαν στον τόπο της διαδήλωσης στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης αφού περίπου 20 άτομα μπλόκαραν την είσοδο στο κτίριο και τρία άτομα κατάφεραν να εισέλθουν, είπε στο Ρόιτερς εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δεν επιβεβαίωσε τις ταυτότητες των συλληφθέντων

Ακόμη, η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις ταυτότητες των συλληφθέντων, αλλά εκπρόσωπος της οργάνωσης Students Against the Occupation δήλωσε στο Ρόιτερς ότι συνελήφθη η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Σημειώνεται δε ότι η Γκρέτα Τούνμπεργκ δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Ekstra Bladet να φοράει, όπως επισημαίνει το έντυπο, χειροπέδες. Παρακάτω υπάρχει και σχετική φωτογραφία που δείχνει να είναι μεταξύ αστυνομικών

Πρόστιμο στο Λονδίνο για την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Πρόστιμο επιβλήθηκε στην ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή Γκρέτα Τούνμπεργκ επειδή αψήφησε τις εντολές της αστυνομίας αφού απέκλεισε δύο φορές την είσοδο του κοινοβουλίου της Σουηδίας, τον Μάρτιο, ανακοίνωσε το Περιφερειακό Δικαστήριο της Στοκχόλμης.

Απέκλεισε την είσοδο του κοινοβουλίου της Σουηδίας και αποκρύνθηκε δια της βίας από την Αστυνομία

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλοι τέσσερις ακτιβιστές δικάζονταν αφού η αστυνομία τους απομάκρυνε δια της βίας, στις 12 και 13 Μαρτίου, ενώ έκαναν καθιστική διαμαρτυρία διαμαρτυρόμενοι για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την απραξία, όπως λένε, των πολιτικών. Στην Τούνμπεργκ επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 κορωνών Σουηδίας (512 ευρώ), και σε αποζημίωση 1.000 κορωνών (85 ευρώ) μετέδωσε το πρακτορείο ΤΤ.