Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσική επιδρομή στη Λβιβ – Ανάμεσά τους τρία παιδιά – Ενίσχυση ζητά ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσική επιδρομή στη Λβιβ – Ανάμεσά τους τρία παιδιά – Ενίσχυση ζητά ο Ζελένσκι

Νέα αιματηρή επίθεση στην Ουκρανία μετά την αιματοχυσία με τους 51 νεκρούς

Η ρωσική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, ανέφερε μέσω του Telegram ο δήμαρχος Αντρίι Σαντόβι.

Τα νέα πλήγματα καταγράφονται την επομένη πολύνεκρης επίθεσης με δυο βαλλιστικούς πυραύλους στην πόλη Πολτάβα

Μετά τη φονική αυτή επίθεση, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους του να βοηθήσουν στην αντιαεροπορική άμυνα και ζήτησε να επιτραπούν μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

«Όποιος πείθει τους εταίρους να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερες δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς για να απαντήσει όπως πρέπει στον τρόμο, εργάζεται για να εμποδίσει ακριβώς αυτού του είδους τα ρωσικά τρομοκρατικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Τα νέα πλήγματα καταγράφονται την επομένη πολύνεκρης επίθεσης με δυο βαλλιστικούς πυραύλους στην πόλη Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 51 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 271 — επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη ρωσική επίθεση στην ουκρανική επικράτεια εντός 2024, με βάση όσα είναι επισήμως γνωστά.

Ζημιές σε κτίρια

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης της Λβιβ, ο Μαξίμ Κοζίτσκι, σχολίασε μέσω Telegram πως η νύχτα είχε «πολλή φασαρία».

Κτίρια υπέστησαν ζημιές στην ομώνυμη πρωτεύουσα της περιφέρειας Λβιβ, κατά τον κ. Κοζίτσκι, που νωρίτερα έκανε λόγο για πολλά κτίρια, ανάμεσά τους πολυκατοικίες, στις φλόγες και προανήγγειλε πως κάποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα.

Only in

Στο ΠΑΣΟΚ τον κλάψανε τον μακαρίτη που του «κλείνουνε» το σπίτι, στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που θα μείνουν κανά δυο θα κάνουνε σύγχρονο συνασπισμό

Πριν το γάμο του Κουτρούλη στην ΚΕ, ο Στέφανος προτείνει το κόμμα να αναβαπτιστεί, στο ΠΑΣΟΚ έχουν το όνομα αλλά χάσανε τη χάρη, και ο Χάρος στου Γεωργιάδη το ΕΣΥ να πάρει καμιά βάρδια Σαββατοκύριακου καραδοκεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2024