Συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφη πολυκατοικία στο Κάτφορντ, σήμερα Τετάρτη (04/09).

Δύο διαμερίσματα τυλίχθηκαν στις φλόγες σε μια πολυώροφη πολυκατοικία στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να σπεύδει άμεσα για να την αντιμετωπίσει.

Δείτε βίντεο από την φλεγόμενη πολυκατοικία

Τέθηκε υπό έλεγχο – Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Συνολικά στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν δέκα οχήματα της Πυροσβεσικής Υπηρεσίας της βρετανικής πρωτεύουσας, μαζί με δεκάδες πυροσβέστες.

Η Πυροσβεστική, με νεότερη ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε ότι έθεσε υπό έλεγχο την πυρκαγιά προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

«Δέκα οχήματα και περίπου 70 πυροσβέστες αντιμετωπίζουν μια πυρκαγιά σε πολυκατοικία της οδού Ρόζενταλ, στο Κάτφορντ. Δύο διαμερίσματα στον 9ο και τον 10ο όροφο του κτιρίου φλέγονται» ανέφερε η Υπηρεσία στην ανακοίνωσή της.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε την ημέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση για την τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ με τους 72 νεκρούς

Η πυρκαγιά αυτή σημειώθηκε την ίδια ημέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα η τελική έκθεση του δικαστή Μάρτιν Μουρ Μπικ για τη φωτιά στον Πύργο Γκρένφελ το 2017, κατά τη διάρκεια της οποίας βρήκαν τραγικό θάνατο 72 άνθρωποι. Η έκθεση για τη φωτιά ρίχνει ευθύνες σε αρχές, εταιρίες και στην κατασκευαστική βιομηχανία.

Ο Πύργος Γκρένφελ που έγινε παρανάλωμα του πυρός στο Λονδίνο το 2017. Σκοτώθηκαν συνολικά 72 άνθρωποι.