Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα – Αφρική: Ο Σι Τζινπίνγκ υπόσχεται χρηματοδοτήσεις 50 δισ. δολαρίων

Κίνα – Αφρική: Ο Σι Τζινπίνγκ υπόσχεται χρηματοδοτήσεις 50 δισ. δολαρίων

Την καλύτερη περίοδο διανύουν οι σχέσεις Κίνας και Αφρικής σύμφωνα με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεσμεύθηκε σήμερα να διαθέσει στην Αφρική χρηματοδοτήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια και ότι η χώρα του θα έχει συμβολή στη δημιουργία ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας στην ήπειρο.

«Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών, η κινεζική κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαθέσει χρηματοοικονομική υποστήριξη ύψους 360 δισεκ. γιούαν (50,7 δισεκ. δολαρίων)», είπε ο πρόεδρο Σι στη σύνοδο Κίνας-Αφρικής που διεξάγεται στο Πεκίνο, υποσχόμενος ταυτόχρονα ότι η κυβέρνησή του θα βοηθήσει να δημιουργηθούν «τουλάχιστον ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας».

Συνολικά 25 ηγέτες αφρικανικών κρατών έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στη σύνοδο του Φόρουμ Συνεργασίας Κίνας-Αφρικής

Ο Σι Τζινπίνγκ επέμεινε στο ότι η κυβέρνησή του είναι «έτοιμη να βαθύνει τη συνεργασία της» με την αφρικανική ήπειρο στο πεδίο της οικονομίας. Διαβεβαίωσε πως οι σχέσεις Κίνας-Αφρικής γνωρίζουν την «καλύτερη περίοδο στην ιστορία».

Τα ανταλλάγματα σε φυσικούς πόρους

Η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου, η Κίνα, είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της αφρικανικής ηπείρου: οι διμερείς συναλλαγές πλησίασαν τα 168 δισεκ. δολάρια (σχεδόν 152 δισεκ. ευρώ) το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Έστειλε εξάλλου τις δυο τελευταίες δεκαετίες εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και μηχανικούς στην Αφρική για να χειριστούν μεγάλα έργα, ενώ εξασφάλισε προνομιακή πρόσβαση στους πελώριους φυσικούς πόρους της ηπείρου, ειδικά στα κοιτάσματα χαλκού, χρυσού και λιθίου.

Συνολικά 25 ηγέτες αφρικανικών κρατών έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στη σύνοδο του Φόρουμ Συνεργασίας Κίνας-Αφρικής, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διπλωματικό ραντεβού που οργάνωσε το Πεκίνο μετά την πανδημία του νέου κορονοϊού. Το Φόρουμ θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Only in

Μεταναστευτικό: Από τις βάρκες στα ταχύπλοα οι διακινητές

Με αναβαθμισμένα σκάφη, ιστιοφόρα, ακόμη και jet ski περνούν πλέον οι διακινητές τους πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα ή στην Ιταλία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024