Διαμαρτυρία για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων, Στέφανο Χατζηλιάδη, δεν βγαίνουν οι βάρδιες, καθώς έχουν φύγει 24 άτομα και θα έρθουν 9 τον Νοέμβριο.

Έκλεισε η ΜΑΦ στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος»

Ακόμη, έκλεισε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και εγκαινιάστηκε την περίοδο της πανδημίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Στέφανος Χατζηλιάδης αναφέρθηκε και στα κτιριακά προβλήματα, καθώς, όπως είπε, πέφτουν σοβάδες, ενώ υπάρχει αμίαντος σε διάφορα τμήματα όπως στο μαγειρείο, τις αποθήκες και το φαρμακείο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, υπογράμμισε ότι λείπουν 160 οργανικές θέσεις, σε ένα νοσοκομείο κορμό στη Βόρεια Ελλάδα, που εφημερεύει κάθε τέσσερις ημέρες μαζί με το Παπανικολάου.

Ακόμη πρόσθεσε ότι οι ασθενείς ταλαιπωρούνται στα επείγοντα, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ και ο δρόμος που οδηγεί στο νοσοκομείο προκαλεί προβλήματα στους χειρουργημένους.

Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, αλλεπάλληλες εφημερίες γιατρών

Τεράστιες είναι και οι ελλείψεις σε προσωπικό, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό προσωπικό να έχει να παίρνει δεκάδες ρεπό και οι γιατροί να καλούνται να κάνουν αλλεπάλληλες εφημερίες.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννακός, έχουν περάσει 6 μήνες από τα απογευματινά χειρουργεία και, αυτή τη στιγμή, περιμένουν 100.000 ασθενείς. Αυτοί που χειρουργούνται είναι εκτός λίστας αναμονής. Αυτοί που είναι στη λίστα 3 χρόνια δεν έχουν χρήματα αλλιώς θα πήγαιναν στον ιδιωτικό τομέα. Στη Θεσσαλονίκη, από τις 70 χειρουργικές αίθουσες, λειτουργούν οι 43.