Μαζεύτηκαν τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 270 τόνοι νεκρών ψαριών και οι ακτές έχουν καθαριστεί σχεδόν πλήρως

Ωστόσο, η απαγόρευση κολύμβησης παραμένει σε ισχύ για την ώρα, καθώς αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα από τα δείγματα νερού.

Το γεγονός ότι έφτασαν εκατομμύρια νεκρά ψάρια από τη λίμνη Κάρλα και τον ποταμό Ξηριά στον Παγασητικό Κόλπο δείχνει ότι δεν ελήφθη κανένα μέτρο πριν από την περιβαλλοντική καταστροφή

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η απαγόρευση ενδέχεται να αρθεί σύντομα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, εφόσον το επιτρέψουν οι αναλύσεις του ΕΟΔΥ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Το γεγονός ότι έφτασαν εκατομμύρια νεκρά ψάρια από τη λίμνη Κάρλα και τον ποταμό Ξηριά στον Παγασητικό Κόλπο δείχνει ότι δεν ελήφθη κανένα μέτρο πριν από την περιβαλλοντική καταστροφή.

Αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε καθώς υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ των αρχών που εμπλέκονται σε όλη αυτή τη «διαδρομή».

Σε ποιες παραλίες απαγορεύεται το κολύμπι

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου έχει εκδώσει οδηγία για απαγόρευση κολύμβησης στην περιοχή από την ακραία παραλία της Αγριάς στα ανατολικά και μέχρι την παραλία του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών στα δυτικά, όπου συμπεριλαμβάνονται δεκάδες αστικές και περιαστικές παραλίες και πλαζ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος του Βόλου και μεταξύ αυτών ο Αναυρος, οι Πλάκες, ο Ναυτικός Όμιλος, η Ακτή Ξενία, οι Αλυκές, ο Άγιος Στέφανος, η Αμαρυλλίς, η Κριθαριά, ο Μάραθος, οι Αμφάνες όπου και μέχρι πρότινος κυμάτιζαν Γαλάζιες Σημαίες.

Όπως ανακοινώθηκε και επισήμως η απαγόρευση για κολύμβηση έγινε λόγω του έκτακτου φαινομένου παρουσίας νεκρών ψαριών και η απαγόρευση ισχύει μέχρι την ενημέρωση της Υπηρεσίας από την αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για την εργαστηριακά επιβεβαιωμένη καταλληλόλητα των υδάτων.