Ιδιαίτερο στοιχείο στην παράσταση αποτελεί η διανομή, όπου συναντάμε κατ’ αποκλειστικότητα νέους σε ηλικία ερμηνευτές, σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική του να ανατίθενται οι ρόλοι σε μεγαλύτερους σε ηλικία ηθοποιούς.

Έτσι, η παράσταση με το σπουδαίο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ καταθέτει ένα σχόλιο για τα αδιέξοδα της νέας γενιάς, που στην εποχή μας βρίσκει τον εαυτό της καθηλωμένο από τις καταστάσεις, πριν καν ξεκινήσει την πορεία της.

Η… ανατροπή στους ρόλους

Επί σκηνής θα βρίσκονται οι: Πάνος Παπαδόπουλος, Τάσος Ροδοβίτης, Γιάννης Σαμψαλάκης, Γιάννης Βαρβαρέσσος και Πέτρος Δημοτάκης.

Το Θέατρο Πόρτα την τελευταία δεκαετία προτείνει ένα ρεπερτόριο με σύγχρονα άπαιχτα ή ελάχιστα παιγμένα στην Ελλάδα έργα. Αυτή τη φορά παρουσιάζει ένα από τα «ιερά κείμενα» του σύγχρονου θεάτρου.

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος συνεργάζεται με τον Κορνήλιο Σελαμσή, που έχει αναλάβει μια πρωτότυπη διερεύνηση του προσωδιακού χαρακτήρα του μπεκετικού κειμένου.

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος λέει για την παράσταση

«Πρόκειται για ένα έργο που το θαυμαστό ισοζύγιο φόρμας και περιεχομένου το καθιστά ένα ρηξικέλευθο αριστούργημα τόσο άχρονο όσο και σύγχρονο, τόσο συγκεκριμένο όσο και αφηρημένο, τόσο σαφές όσο και αινιγματικό.

Ίσως μόνο με τα αριστουργήματα του αρχαίου δράματος μπορεί να συγκριθεί.

Είναι λες και πρόκειται για ένα σχεδόν μυστικιστικό «ιερό κείμενο» του σύγχρονου θεάτρου, ένα “ευαγγέλιο” που κάθε γενιά ανθρώπων που συνδέονται με το θέατρο έχει “καθήκον”, να καθρεφτιστεί σ’ αυτό και να αποπειραθεί μέσω των επανειλημμένων αναγνώσεων του να στοχαστεί και να αναζητήσει να οριστεί σε υπαρξιακό επίπεδο».

Στους ρόλους θα δούμε τους Πάνο Παπαδόπουλο (Βλαδίμηρος), Τάσο Ροδοβίτη (Εστραγκόν), Γιάννη Σαμψαλάκη (Πότζο), Γιάννη Βαρβαρέσσο (Λάκυ), Πέτρος Δημοτάκης (Αγόρι).

Πληροφορίες

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Εισιτήρια 13 € έως τις 23 Σεπτεμβρίου (για περιορισμένο αριθμό θέσεων): https://www.more.com/theater/perimenontas-ton-gkonto/

Τιμές εισιτηρίων

Σάββατο και Κυριακή 20 ευρώ – μειωμένο 15 ευρώ

Πέμπτη και Παρασκευή 18 ευρώ – μειωμένο 13 ευρώ