Ο μουσικός που αναδείχθηκε ως ο ο Νο. 1 καλλιτέχνης στο Spotify με 113,5 εκατομμύρια ακροατές σε μηνιαία βάση. Αυτός που ξεπέρασε το όριο των 4 δισεκατομμυρίων streams στο Spotify με το «Blinding Lights» του – το οποίο έγινε το πρώτο τραγούδι που κατάφερε κάτι τέτοιο. Εκείνος πολυπλατινένιος καλλιτέχνης που συνείσφερε στις προσπάθειες αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, επιστρέφει.

Η επιστροφή

Λόγος γίνεται για τον Τhe Weeknd, ο οποίος θα ολοκληρώσει την τριλογία του που άρχισε με το «After Hours» το 2020 και συνέχισε με το «Dawn FM» το 2022 με τρίτο άλμπουμ. Όπως αποκαλύφθηκε το άλμπουμ θα φέρει τον τίτλο «Hurry Up Tomorrow» αλλά η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί. Ο Καναδός τραγουδιστής κοινοποίησε δύο teaser για τους θαυμαστές του στα οποία διαφαίνονται η μουσική κατεύθυνση και τα θέματα του νέου άλμπουμ. Το πολλά υποσχόμενο άλμπουμ του καλλιτέχνη αποπνέει  έναν μυστικιστικό χαρακτήρα, ένα ίσως ταξίδι στο χρόνο και την παιδικότητα, ενώ το θρησκευτικό στοιχείο συνοδεύει σχεδόν κάθε ανάρτησή του που σχετίζεται με το εν λόγω άλμπουμ  στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση συνοδεύεται από μια δραματική και φαινομενικά αυτοκριτική σειρά δηλώσεων, γεμάτη με αυτοαναφορικές φράσεις από τα τραγούδια του, συνοδευόμενες από εξίσου δραματική συμφωνική μουσική. Μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Το χθες ήταν πριν από δεκατέσσερα χρόνια… κρατούσαμε την ανάσα μας πέφτοντας σε μια λαμπερή θάλασσα τις τελευταίες ώρες της νύχτας. Προσπάθησα να καθαρίσω τις πληγές με μελωδίες και φώτα, έναν αλεξίσφαιρο επίδεσμο για να θωρακίσω ό,τι κρύβεται από κάτω.  Σε ένα μέρος όπου οι εποχές δεν αλλάζουν, εκεί όπου ο χρόνος προσπαθούσε να υπάρξει. Αλλά εκεί κείται το πρόβλημα. (…)Η σημερινή ημέρα μοιάζει με μια ατελείωτη περιστροφή. Συνεχίζω να διαστρεβλώνω την αλήθεια, με ανοσία στη ζαλάδα, με μούδιασμα στη ναυτία. Αυτό που κρύβεται από κάτω – ουρλιάζει στη σιωπή. (…) Κοιτάζω τον καθρέφτη και νιώθω ότι το παλιό και το καινούργιο έχουν κολλήσει στο κενό και δεν μπορούν να κινηθούν. Ακόμα δεν έχω αντιμετωπίσει τον εαυτό μου… Το ίδιο πράγμα που κάποτε με έκανε ανίκητο με απογοήτευσε στην παγκόσμια σκηνή. Ένα νέο τραύμα ήρθε στην επιφάνεια. Όταν τελειώσει η σημερινή μέρα, θα ανακαλύψω ποιος είμαι».

View this post on Instagram

A post shared by Abel (@theweeknd)

Η πλοκή

Ο The Weeknd εγκαινίασε αυτό το νέο κεφάλαιο τον Ιούλιο με ένα κλιπ διάρκειας ενός λεπτού και πλέον, που δημοσιεύτηκε στο Instagram story του, το οποίο συνδυάζει μια σουρεαλιστική σειρά ονειρικών εικόνων από τα τελευταία τέσσερα χρόνια της μουσικής του καριέρας: Υπάρχει το σπορ αυτοκίνητο, το θέμα του πόκερ, το κόκκινο κοστούμι και τα γυαλιά ηλίου και το σπορ αυτοκίνητο που φορούσε στο «Blinding Lights» και τα άλλα βίντεο από το blockbuster άλμπουμ του 2020 «After Hours», περνώντας στις εικόνες του ηλικιωμένου άντρα από το «Dawn FM», στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι χαρακτήρες που εμφανίζονται στην περιοδεία του «After Hours Til the Dawn», και στη συνέχεια έρχονται νέα στοιχεία. Υπάρχει ένας χαρακτήρας, πιθανότατα μια κούκλα, που φοράει μια μάσκα που μοιάζει πολύ με το δικό του πρόσωπο (φορούσε πολλές μάσκες στην περιοδεία) και, στο τέλος, ένας χαρακτήρας που μοιάζει με τον ίδιο ως νεαρό αγόρι, περιτριγυρισμένος από μια ορδή λευκών κούκλων που τον φτάνουν. Καθ’ όλη τη διάρκεια, παίζει θολή μουσική, κυρίως συνθεσάιζερ και μαζικά φωνητικά του Weeknd, τα οποία είναι πιθανώς θολά remixes νέου (και ενδεχομένως παλαιότερου) υλικού.

Το κλιπ ολοκληρώνεται με μια ακτίνα ηλιακού φωτός να χτυπάει το κεφάλι του αγοριού και να εξαπλώνεται καθώς το γρασίδι και τα λουλούδια μεγαλώνουν, προσθέτοντας ένα αρκετά προφανές θέμα γέννησης- θανάτου-λύτρωσης-αναγέννησης.

Τί περιμένουμε

Ο The Weeknd πρόκειται να δώσει συναυλία μόνο για μία νύχτα στο Σάο Πάολο το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, η οποία θα μεταδοθεί μέσω livestreaming στο YouTube. Επιπλέον, ο The Weeknd θα δωρίσει το 10% των καθαρών εσόδων από όλες τις πωλήσεις εμπορευμάτων στην εκδήλωση και online στο Brazilian Soul Fund του BrazilFoundation, υποστηρίζοντας κοινότητες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και οικονομικές δυσκολίες στη νότια Βραζιλία- και καθόλου εντύπωση δεν μας προκαλεί.

*Πηγή: Variety