Το TikTok είναι γεμάτο εκπλήξεις, και αυτή τη φορά, η έκπληξη έρχεται από το παρελθόν: η εμβληματική τσάντα Longchamp Le Pliage επιστρέφει δυναμικά και γίνεται το νέο «it» αξεσουάρ για τη γενιά Z. Αν και για πολλούς millennials αυτή η τσάντα αποτελεί σύμβολο μιας άλλης εποχής, η νέα γενιά την ανακάλυψε ξανά, προσδίδοντάς της νέα πνοή και αναδεικνύοντάς την σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κομμάτια της εποχής.

Η Longchamp Le Pliage πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του ’90 και έγινε γρήγορα must-have κομμάτι για μαθητές και φοιτητές. Η απλότητα και η λειτουργικότητά της, σε συνδυασμό με το διαχρονικό design της, την καθιέρωσαν ως το απόλυτο σύμβολο στυλ. Σήμερα, αυτή η ίδια τσάντα ξαναβρίσκει τη θέση της στην καρδιά των fashionistas, κυρίως χάρη στην επιρροή των influencers του TikTok.

View this post on Instagram

A post shared by LONGCHAMP (@longchamp)

Οι μοντέρνες TikTokers δεν δίστασαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο το μικρότερο μοντέλο της Le Pliage, το Le Pliage Pouch, προσθέτοντάς του αλυσίδες και λουράκια για να το μεταμορφώσουν σε ένα κομψό crossbody τσαντάκι. Αυτή η νέα εκδοχή της τσάντας άρχισε να γίνεται viral, και μαζί της ξαναήρθε στο προσκήνιο και η μεγαλύτερη έκδοση της Le Pliage, που ξαναβρήκε την αίγλη της.

Γιατί όμως η Longchamp είναι και πάλι τάση; Η επιστροφή της Le Pliage μπορεί να αποδοθεί σε μια σειρά παραγόντων. Αφενός, η νέα γενιά φαίνεται να εκτιμά την προσιτή πολυτέλεια που προσφέρει η Longchamp, ειδικά σε μια εποχή που η οικονομική συνείδηση είναι πιο έντονη από ποτέ. Αφετέρου, η διαχρονική της αξία και η προσαρμοστικότητα της στις τάσεις της μόδας την καθιστούν ιδανική επιλογή για τις σύγχρονες ανάγκες.

@laraseverinoo Longchamp shoulder bag makes for the best travel carry on 🤝 #longchamp #longchamplepliage #carryon #travelbag #travelessentials ♬ original sound – *ੈ✩ lara ✩ *ੈ

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η τάση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στις ΗΠΑ, αλλά είναι εμφανής και στην Ευρώπη, όπου η Longchamp δεν έχασε ποτέ την αίγλη της. Η αναβίωση της τσάντας έρχεται να υπενθυμίσει ότι το στυλ και η λειτουργικότητα μπορούν να συνυπάρχουν, κάνοντας την Le Pliage μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές στις γκαρνταρόμπες μας, ανεξάρτητα από την ηλικία.

Είτε τη θυμάστε από τα μαθητικά σας χρόνια είτε την ανακαλύπτετε για πρώτη φορά μέσω του TikTok, ένα είναι σίγουρο: η Longchamp Le Pliage επέστρεψε για να μείνει.

* Πηγή: Grace