Ο Σεπτέμβριος έφτασε! Αυτός ο μεταβατικός μήνας βρίσκει τους περισσοτέρους λίγο πιο ξεκούραστους, ζωντανούς και ευδιάθετους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Γνωστή και ως η εποχή της συγκομιδής, με τους καρπούς να έχουν ωριμάσει αρκετά, ο Σεπτέμβριος είναι η ιδανική περίοδος για να ξεκινήσει η σεζόν με αισιοδοξία, όνειρα και στόχους.

Η φύση, που μας περιβάλλει με αφθονία και θετική ενέργεια, γίνεται η αφετηρία για να διαμορφώσεις το δικό σου ταξίδι προς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού και της ζωής που τολμάς να  ονειρευτείς. Πώς μπορεί κανείς, όμως, να «διευκολύνει» το δρόμο του για να υποδεχτεί τα ωραία που έρχονται και που ονειρευόταν;

«Με το εργαλείο του “manifestation”, μια έννοια που πλέον έχει γίνει τάση, έχεις τη δυνατότητα να προσελκύσεις αυτό που ονειρεύεσαι και να δημιουργήσεις θετικές αλλαγές στη ζωή σου μέσω της πίστης, της δράσης και της συνειδητότητας», λέει η Μαρία Καραπαντελή, δασκάλα γιόγκα.

Με αφορμή την περίοδο του «restart» το φθινόπωρο και τη διάθεσή μας για νέες θετικές καταστάσεις στη ζωή μας, οι οποίες ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τα θέλω και τα όνειρά μας, ζητήσαμε από τη Μαρία Καραπαντελή να μας εξηγήσει τις τεχνικές του manifestation για να προσελκύσουμε την αφθονία στην καθημερινότητά μας.

Πώς μπορώ να πετύχω το manifestation;

Αρχικά, manifestation είναι η διαδικασία κατά την οποία εστιάζουμε και επικεντρωνόμαστε απόλυτα στις σκέψεις και τις επιθυμίες μας, σαν να πραγματοποιούνται. Όταν το μυαλό καταφέρει να πετάξει τα περιττά και όσα αγχώνουν τον ανθρώπινο νου, υπάρχει αρκετός χώρος για να βιώσεις το συναίσθημα και τη συνθήκη μιας κατάστασης που επιθυμείς, σαν να την κρατάς στα χέρια σου. Μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω απλές συμβουλές και τεχνικές για να προσελκύσεις και περισσότερη αφθονία στη ζωή σου:

  • Πίστη στον εαυτό σου και ξεκάθαροι στόχοι: Αυτή η μεταβατική περίοδος ανάμεσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο προσφέρεται για εσωτερική ενδοσκόπηση και μια καλή ευκαιρία να θέσεις στόχους για το ποι@ θέλεις να είσαι, τι θέλεις να πετύχεις και να προσελκύσεις όσα επιθυμείς πραγματικά για την καθημερινότητά σου.

Τόλμησε να ονειρευτείς χωρίς όρια, φόβους και περιοριστικές πεποιθήσεις και προσπάθησε να αποτυπώσεις τους στόχους και το όραμα σου ξεκάθαρα, ίσως με ένα vision board ή και με απλές προφορικές ή γραπτές δηλώσεις. Θα χρειαστείς πίστη, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση πως όλα είναι δυνατά. Πως έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να πετύχεις και όλα συμβαίνουν ακριβώς όπως πρέπει να συμβούν, για να σου αποφέρουν αυτό που ζητάς. Είναι σημαντικό να ζεις με την πεποίθηση πως όσα επιθυμείς συμβαίνουν ήδη και να αποδεχτείς καταστάσεις και συγκυρίες. Προσπάθησε να περιορίσεις τον φόβο και τις αμφιβολίες και να πιστέψεις πως αυτό που αναζητάς, το αξίζεις πραγματικά.

  • Οραματισμός: Δημιούργησε ένα χαλαρό περιβάλλον που σε εμπνέει. Αφιέρωσε λίγο χρόνο, πάρε μερικές βαθιές ανάσες και κλείσε τα μάτια (ιδανική στιγμή είναι αμέσως μετά ένα σύντομο διαλογισμό). Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου για να οραματιστείς τις επιθυμίες σου. Προσπάθησε να εστιάσεις όσο πιο καθαρά μπορείς σε αυτό που θέλεις και δες πως το πετυχαίνεις, πως το έχεις ήδη. Οραματίσου τη διαδικασία με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς και ενεργοποίησε όλες σου τις αισθήσεις – τι φοράς, που και με ποιον είσαι. Βίωσε πώς είναι το περιβάλλον γύρω σου, ίσως κάποια μυρωδιά ή ήχους που συνδέονται με αυτή τη στιγμή.

Σε συνδυασμό με την πρακτική του δημιουργικού οραματισμού, είναι σημαντική και η δράση, δηλαδή ο τρόπος που συντονίζεις τη συμπεριφορά σου σε όλα αυτά που θέλεις να προσελκύσεις.

  • Ευγνωμοσύνη: Μια από τις πιο βασικές αρχές της αφθονίας είναι η ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που ήδη έχουμε, για όλα όσα ήδη είμαστε και για όλα όσα έχουμε καταφέρει. Αφιέρωσε 5 λεπτά καθημερινά να καταγράψεις τις 5 στιγμές της ημέρας που σε έκαναν να χαμογελάσεις. Εκτίμησε την υγεία σου, το σώμα, το φαγητό και τη στέγη που απολαμβάνεις, σαν να μην είναι δεδομένα. Πες ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που είναι δίπλα σου και μην ξεχάσεις τον εαυτό σου, που προσπαθεί και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.  Το μυστικό είναι να επικεντρώνεσαι στα θετικά και την αφθονία που ήδη βιώνεις.
  • Προσφορά: Η προσφορά και η γενναιοδωρία είναι εξίσου σημαντικές. Αφιέρωσε χρόνο να χαρίσεις λίγη χαρά σε κάποι@ που το έχει ανάγκη με έναν καλό λόγο, μία αγκαλιά ή μία καλοσυνάτη χειρονομία. Δοκίμασε το και δες πώς αλλάζει η ενέργεια και η διάθεσή σου. Η προσφορά και ο εθελοντισμός δημιουργούν μια αίσθηση ικανοποίησης, καλλιεργούν τη θετική νοοτροπία και μας απομακρύνουν από το «εγώ» μας, συνδέοντας μας με κάτι μεγαλύτερο.
  • Αυτοφροντίδα: Τίποτα, όμως, δεν είναι εφικτό αν δεν πιστέψεις πως το αξίζεις πραγματικά. Όλα ξεκινούν από την αγάπη, την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που έχεις σε σένα. Αγκάλιασε τον εαυτό σου, αποδέξου όλες σου τις πτυχές, αναγνώρισε τις ικανότητές και τις δεξιότητες και γιόρτασε την μοναδικότητά σου. Μάθε να λες όχι και να βάζεις όρια για να σε προστατεύεις, ενώ παράλληλα διεκδικείς τα θέλω σου. Μη χάνεις χρόνο στο να συγκρίνεσαι με άλλους και προσπάθησε να μετατρέπεις τα εμπόδια σε μαθήματα και ευκαιρίες εξέλιξης.

Κάνε θετικές δηλώσεις καθημερινά

Για να προσελκύσεις την αφθονία, μπορείς να επαναλαμβάνεις μερικές θετικές δηλώσεις:

  • Αξίζω μία ζωή γεμάτη αφθονία / Είμαι αξία/ος να έχω/ζω σε αφθονία
  • Έχω ό,τι χρειάζομαι για να πετύχω/ Είμαι αρκετός/ή
  • Είμαι ευγνώμων για όλα όσα είμαι, και για όλα όσο έχω καταφέρει
  • Η αφθονία διευκολύνει τη ζωή μου
  • Επιλέγω πίστη αντί για φόβο και αμφιβολία

Δοκίμασε να μιλήσεις στον εαυτό σου με αυτόν τον τρόπο και θα δεις όμορφα πράγματα να συμβαίνουν για μια νέα σεζόν και μια καθημερινότητα με αφθονία, έτσι ακριβώς όπως την έχεις ονειρευτεί.