«Είναι αμέτρητα τα έργα φιλανθρωπίας συμπατριωτών μας και ας είναι ο φάρος για να μας φωτίζουν και να μας οδηγούν για τη συνέχεια φιλανθρωπικών έργων που μόνο καλό μπορεί να κάνουν», αναφέρει στην δική του ευχή για την σημερινή(5 Σεπτεμβρίου) παγκόσμια ημέρα της φιλανθρωπίας, ο δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος.

«Ας αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο, τη σκέψη, τη διάθεση, την αγάπη ακόμα και από το υστέρημα μας για μια πράξη βοηθείας, κάποια εθελοντική δράση και μια φιλανθρωπία» προσθέτει στο μήνυμα του.

Ακολουθεί του μήνυμα του Δημάρχου:

Η Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας γιορτάζεται με γενική απόφαση του ΟΗΕ από το 2012 κάθε χρόνο στις 5 Σεπτεμβρίου, ημέρα αποδημίας της Μητέρας Τερέζας, η οποία υπήρξε μία εμβληματική προσωπικότητα της διεθνούς φιλανθρωπίας.

Στόχος της ημέρας αυτής είναι να τιμήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς βοηθούν τους συνανθρώπους μας, εκείνους οι οποίοι έχουν ανάγκη. Η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός είναι δύο έννοιες πολύ σημαντικές, γιατί εξασφαλίζουν ισχυρούς και αληθινούς δεσμούς ανάμεσα στα μέλη της κοινωνίας και βοηθούν στην εξάλειψη των ταξικών ανισοτήτων.

Τα Ηνωμένα Έθνη καθιέρωσαν τη Διεθνή Ημέρα Φιλανθρωπίας με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν άλλους μέσω εθελοντικών και φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων.

Επίσης σκοπός της Διεθνούς Ημέρας Φιλανθρωπίας είναι να καλλιεργήσει τη συναίσθηση και να εξασφαλίσει ένα κοινό βήμα για δραστηριότητες συνδεόμενες με τη φιλανθρωπία, σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Οι Κασιώτες δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη

Η τοπική κοινωνία της Η.Ν Κάσου με τους υπέροχους και ευαίσθητους Κασιώτες όπου γης, έχει αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου πόσο κοντά είναι στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη τη βοήθεια του είτε φανερά είτε απρόσωπα.

Είναι αμέτρητα τα έργα φιλανθρωπίας συμπατριωτών μας και ας είναι ο φάρος για να μας φωτίζουν και να μας οδηγούν για τη συνέχεια φιλανθρωπικών έργων που μόνο καλό μπορεί να κάνουν.

Ας αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο, τη σκέψη, τη διάθεση, την αγάπη ακόμα και από το υστέρημα μας για μια πράξη βοηθείας, κάποια εθελοντική δράση και μια φιλανθρωπία.

Το κέρδος θα είναι ανεκτίμητο για όλους μας. Ας βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη. Ας μην το ξεχνάμε αυτό.