Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης αναβαθμίζει τις αθλητικές του υποδομές με την απόκτηση του 3ου Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ, το οποίο βρίσκεται στην κοινότητα του Ελληνικού. Το νέο αυτό σύγχρονο γήπεδο – προπονητήριο είναι το πρώτο κλειστό γήπεδο που δημιουργείται στην περιοχή του Ελληνικού, προσφέροντας στους αθλητές έναν νέο χώρο για προπονήσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου, το νέο γήπεδο διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, όπως αποδυτήρια, αίθουσα για σάουνα, καθώς και το πιο επαγγελματικό δάπεδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Αξιοσημείωτο είναι ότι το δάπεδο αυτό είχε αρχικά τοποθετηθεί για τις ανάγκες της διάσημης Dream Team κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το γήπεδο βρισκόταν αρχικά στον Άγιο Κοσμά, όμως μετά τη σύμφωνη γνώμη εταιρίας και με την κατά πλειοψηφία αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Ελληνικό. Το γήπεδο αποσυναρμολογήθηκε, συντηρήθηκε και τοποθετήθηκε εκ νέου σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο εντός του αεροδρομίου (στο ΚΦ2.2), μετά από διαπραγμάτευση που είχε ο Δήμαρχος με το Υπουργείο Οικονομικών.

Το πρώτο ιδιόκτητο γήπεδο στην ΔΕ Ελληνικού

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γήπεδο αυτό, για την κοινότητα του Ελληνικού (πρώην Δήμο Ελληνικού) είναι το πρώτο ιδιοκτησίας του και η απόκτηση του αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην ιστορία της πόλης. Παράλληλα δημιουργείται ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο στο Ελληνικό για το οποίο σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες.

«Τα επίσημα εγκαίνια του 3ου Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ θα πραγματοποιηθούν στις 29 Σεπτεμβρίου στις 18:00, και καλούμε όλους τους δημότες να παρευρεθούν και να απολαύσουν το νέο στολίδι της πόλης μας» αναφέρει η δημοτική Αρχή η οποία είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα επιχειρούσε να κάνει πράξη το συγκεκριμένο έργο.