Tην αναγκαιότητα δημιουργίας περιφερειακού δρόμου Μαλίων που θα συνδέει τον ΒΟΑΚ με την Π.Ε.Ο. Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου μέσω του ανισόπεδου κόμβου Μαλίων, ο οποίος κατασκευάζεται στο πλαίσιο του τμήματος του ΒΟΑΚ «Χερσόνησος – Νεάπολη» ως έργο Σ.Δ.Ι.Τ., επισήμανε στο πλαίσιο της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης.

Ο Δήμαρχος μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσίασε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, η οποία έχει μελετηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, περιέγραψε τη χάραξη της παράκαμψης Μαλίων, σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο πόλης των Μαλίων, αλλά και περιέγραψε τη νέα, βελτιωμένη πρόταση, η οποία θα μελετηθεί και η οποία χωροθετείται ανατολικότερα της προβλεπόμενης από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) Μαλίων. Ο κ. Δοξαστάκης στην εισήγησή του τόνισε ότι σήμερα η έξοδος των οχημάτων από τον ΒΟΑΚ πραγματοποιείται μέσω ημικόμβου, ενώ μετά την ολοκλήρωση του έργου «Χερσόνησος – Νεάπολη», προβλέπεται έξοδος από πλήρη ανισόπεδο κόμβο.

Αναγκαία η χρηματοδότηση της μελέτης

Ο Δήμαρχος δήλωσε επίσης, πως στόχος είναι να εξασφαλιστούν οι πόροι για τη χρηματοδότηση της μελέτης και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Η δημιουργία ανατολικού περιμετρικού δρόμου του οικισμού Μαλίων θα λύσει το πρόβλημα της πρόσβασης των μεγάλων οχημάτων και θα βελτιώσει γενικότερα τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή».