Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα

Συμφωνήθηκε να διαμορφωθεί εκ μέρους του δήμου ένα πλαίσιο προτάσεων προς αξιολόγηση.

Τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Matthew Lodge, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος, ο Βρετανός Πρέσβης ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της περιοχής σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε από το δήμαρχο στην ανάπτυξη του κλάδου της πληροφορικής και τον ρόλο που έχει παίξει σε αυτό η παρουσία του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ειδικά της σχολής Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τόσο την εγκατάσταση μεγάλων εταιριών τεχνολογίας στα Γιάννενα, όσο και τη δημιουργία μιας ενεργής κοινότητας ψηφιακών νομάδων.

Ο κ. Lodge έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές συνεργασίας και την ανάπτυξη πιο ισχυρών δεσμών της χώρας του με τα Γιάννενα.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να διαμορφωθεί εκ μέρους του δήμου Ιωαννιτών ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων σε τομείς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αφετηρία για μια ουσιαστική συνεργασία, προκειμένου να αξιολογηθεί και να οριστικοποιηθεί στη συνέχεια και από την βρετανική πλευρά.

«Να θεμελιώσουμε ισχυρούς δεσμούς»

«Είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα. Την πρώτη σε τέτοιο επίπεδο μεταξύ Ιωαννίνων και Μ. Βρετανίας, η οποία μας ανοίγει νέους ορίζοντες για μια εποικοδομητική συνεργασία σε αρκετούς τομείς. Με όχημα τη διπλωματία των πόλεων ευελπιστούμε να θεμελιώσουμε ισχυρούς δεσμούς με μια πολύ ισχυρή χώρα, η συνεργασία με την οποία μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τον τόπο μας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

Only in

Για τον Φώτη Μεταξόπουλο η κακοποίηση των παιδιών στα ιδρύματα δεν είναι πρόβλημα - οι ομόφυλοι γονείς είναι

Ο γνωστός χορογράφος Φώτης Μεταξόπουλος έδειξε και πάλι πόσα άντρας είναι με λέξεις όπως «ανώμαλοι», «έγκλημα» και «να βρω ένα πιστόλι να τους σκοτώσω».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024