Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Kικίλιας: Σύσκεψη για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική

Kικίλιας: Σύσκεψη για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική

Η διαχείριση προβλημάτων που ενδεχομένως προκαλέσουν ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης με τη συμμετοχή δημάρχων της Αττικής

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με αντικείμενο το συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων, προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να βρίσκεται στη μέγιστο βαθμό ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων στην Αττική.

Ο κ. Κικίλιας, αφού ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των ΟΤΑ και των Σωμάτων Ασφαλείας για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, σε μια αντιπυρική περίοδο που χαρακτηρίζεται από τις πιο δύσκολες πυρομετεωρολογικές συνθήκες των τελευταίων 40 ετών, υπογράμμισε ότι η ίδια στενή συνεργασία και ο σωστός συντονισμός πρέπει να υπάρχουν και τους επόμενους μήνες για τη διαχείριση προβλημάτων που ενδεχομένως προκαλέσουν ισχυρές βροχοπτώσεις.

Έργα υποδομής

Ταυτόχρονα, όπως είπε, θα πρέπει να προχωρήσουν με τους ταχύτατους δυνατούς ρυθμούς όλες οι απαραίτητες ενέργειες, παρεμβάσεις και έργα υποδομής που απαιτούνται για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Οι δήμαρχοι εξέθεσαν όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τα θέματα που απαιτούν άμεσα λύσεις, ενώ εκτενής αναφορά έγινε στις πιο ευαίσθητες περιοχές της Αττικής, που έχουν πληγεί από πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια.

Προετοιμασία για τον χειμώνα

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας θα συνεχίσει να συγκαλεί ανάλογες συσκέψεις με φορείς από όλη τη χώρα, έτσι ώστε η κρατική μηχανή να είναι έτοιμη και σε εγρήγορση να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη έγινε παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη, του υφυπουργού ΚΚΠΠ, Ευάγγελου Τουρνά και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου. Συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Λεωνίδας Μανωλάκος και ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Νίκος Πασσάς, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι όλων των δήμων του λεκανοπεδίου, ο διοικητής της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας, ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, Παναγιώτης Κολλίντζας, ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αθανάσιος Μπαλάφας, στελέχη της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ΕΥΔΑΠ, καθώς και φορέων που σχετίζονται με αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές.

Only in

Για τον Φώτη Μεταξόπουλο η κακοποίηση των παιδιών στα ιδρύματα δεν είναι πρόβλημα - οι ομόφυλοι γονείς είναι

Ο γνωστός χορογράφος Φώτης Μεταξόπουλος έδειξε και πάλι πόσα άντρας είναι με λέξεις όπως «ανώμαλοι», «έγκλημα» και «να βρω ένα πιστόλι να τους σκοτώσω».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024