Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης και «87» πετούν το γάντι ζητώντας εσωκομματικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης και «87» πετούν το γάντι ζητώντας εσωκομματικές εκλογές

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Αίτημα και από τους «87» δια μέσω των Όλγα Γεροβασίλη, Θανάση Θεοχαρόπουλου και Ζωής Καρκουλιά. Αντίθετος ο Νίκος Παππάς

Εσωκομματικές κάλπες ζήτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, όπως και οι «87», δια μέσω των Όλγας Γεροβασίλη, Θανάση Θεοχαρόπουλου και Ζωής Καρκουλιά, πετώντας το γάντι στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη.

Αρχικώς τοποθετήθηκαν οι Όλγα Γεροβασίλη και Θανάσης Θεοχαρόπουλος διατυπώνοντας τη θέση που έχουν εκφράσει δημοσίως, την προσφυγή από την Στέφανο Κασσελάκη σε εσωκομματικές κάλπες. Χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε σε πρωινές δηλώσεις ότι «τα σύμβολα και τα οργανωτικά ζητήματα εμπεριέχουν πολιτικές. Αν χρειάζεται να αλλάζουν. Αυτό όμως απαιτεί μια ουσιαστική συζήτηση και όχι ένα παιχνίδι αντιπερισπασμών. Ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε πριν από ένα χρόνο και εκλέχθηκε με μια συγκεκριμένη ατζέντα. Τώρα προωθεί μια νέα ατζέντα. Πρέπει να πάμε στη βάση να δώσει τη λύση. Να δούμε τι θα πει ο πρόεδρος και θα δούμε ποιος θα βγει μπροστά», προσθέτοντας πως δεν είναι από αυτούς που επιλέγουν τη διάσπαση.

Ακολούθως ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είπε, απευθυνόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, να πάει σε εκλογές γιατί «η πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα», ζητώντας με τη σειρά του τη διενέργεια εσωκομματικής διαδικασίας.

Αντίθετος σε διενέργεια εσωκομματικών εκλογών τάχθηκε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Παππάς. Πλέον, αναμένεται η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη και το κατά πόσον θα σηκώσει το γάντι των εσωκομματικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου.

Τι συνέβη στη χθεσινή συνεδρίαση

H συζήτηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξελισσόταν με βραδείς ρυθμούς, εξετάζοντας κάθε σημείο, με αποτέλεσμα να μην διευκρινιστεί κατά πόσον οι προτεινόμενες αλλαγές του Στέφανου Κασσελάκη θα τεθούν προς ψήφιση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, εάν αυτή πραγματοποιηθεί (γεγονός που αναμένεται να επιβεβαιωθεί στην εν εξελίξει Πολιτική Γραμματεία). Συνολικά εξετάστηκαν μόλις δέκα από τα πενήντα άρθρα που προτείνονται να περιληφθούν στο νέο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Έτσι, τα στρατόπεδα παραμένουν σε θέσεις μάχης για τη συνέχεια, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ξεκάθαρος ορίζοντας συζήτησης των αλλαγών.

Το ζήτημα αλλαγής ονόματος ζητήθηκε από τον προεδρεύοντα της επιτροπής Πάνο Ρήγα να εξεταστεί μετά τη λήξη των υπολοίπων θεμάτων. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αντιδράσεις για προτάσεις -όπως οι θητείες των βουλευτών στις περιφέρειες- υπήρξαν και από στελέχη πλησίον του Στέφανου Κασσελάκη.

Σημειώνεται, ότι δεν αποκλείεται μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να εκφράσουν τις διαφωνίες τους με τις προτάσεις του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη στη σημερινή συνεδρίαση.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την προσέλευση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συνεδρίαση της ΠΓ:

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Η Κατερίνα Νοτοπούλου

Ο Παύλος Πολάκης

Η Όλγα Γεροβασίλη

Ο Πάνος Ρήγας

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Only in

Για τον Φώτη Μεταξόπουλο η κακοποίηση των παιδιών στα ιδρύματα δεν είναι πρόβλημα - οι ομόφυλοι γονείς είναι

Ο γνωστός χορογράφος Φώτης Μεταξόπουλος έδειξε και πάλι πόσα άντρας είναι με λέξεις όπως «ανώμαλοι», «έγκλημα» και «να βρω ένα πιστόλι να τους σκοτώσω».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024