Η τελευταία (;) παράσταση

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, προετοιμάζομαι για το Σαββατοκύριακο. Πέμπτη σήμερα κι έχω κλείσει ήδη ραντεβού στου Tony’s για φτιάξω μαλλί και νύχι, καθώς το Σάββατο θα πάω σε χοροεσπερίδα. Αρχικά σκέφτηκα να ταξιδέψω ως τη Θεσσαλονίκη παρέα με τον Κυριάκο, να ρίξω και μια ματιά στη ΔΕΘ, αλλά όταν έμαθα ότι η Τζέση, η Τζένη, η Τζίλη και η Τζούλη έχουν κλείσει πρώτη θέση στο χορόδρομα που ανεβάζει σε παγκόσμια πρώτη η Κουμουνδούρου, αποφάσισα να τις ακολουθήσω.

Ανεργία και… τιμωρία

Πριν σας πω για το χάπενινγκ του ΣΥΡΙΖΑ, μαθαίνω ότι ο Κυριάκος δεν έχει αντιληφθεί τι λένε οι δημοσκοπήσεις για το μέλλον της ΝΔ. Εξηγούμαι πάραυτα για να μην παρεξηγούμαι: Οι πληροφορίες μου που προέρχονται φυσικά μέσα από το Μαξίμου, λένε πως ο Κυριάκος θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στη ΔΕΘ στα επιδόματα ανεργίας. Το πρόβλημα είναι ότι έχει αποφασίσει να τα «σφάξει στο γόνατο»! Διότι σου λέει δεν μπορείς αν δούλευες 20 ώρες την εβδομάδα να παίρνεις το ίδιο επίδομα ανεργίας μ΄ αυτόν που δούλευε 40 ώρες. Αυτή είναι η μία «μεταρρύθμιση». Η άλλη επί του ιδίου θέματος είναι πως ο άνεργος θα παίρνει το επίδομα πλήρες στους πρώτους μήνες και μετά θα μειώνεται!

Εκόντες άκοντες

Γιατί όλα αυτά; Διότι θέλει να δημιουργήσει αντικίνητρα και να αναγκάσει τους άνεργους να βγουν όπως – όπως στην αγορά εργασίας, διότι σας υπενθυμίζω ότι παρά το γεγονός ότι η ανεργία ανέρχεται στο 9,9% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού «λείπουν» περισσότερα από 200.000 εργατικά χέρια. Και οι αμοιβές; Ε, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Οι αμοιβές θα … βελτιωθούν! Ζωή νάχουμε…. Σατανικό πάντως, δεν μπορείτε να πείτε.

Χωρίς «πακέτο»

Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω ότι αν πάει με τέτοιο πακέτο στη ΔΕΘ ο Κυριάκος, οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα είναι ακόμα χειρότερες για την κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε ότι τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτοι λογαριασμοί ενέργειας, την ώρα που οι αυξήσεις σε βασικά είδη παραμένουν ψηλά. Βλέπετε παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια.

Ανίκανοι και ικανοί

Επειδή με κουράζει η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει καίρια θέματα, προτιμώ να ασχοληθώ με την τεράστια ικανότητα που επιδεικνύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη γελοιοποίηση και την αυτοδιάλυση. Γι’ αυτό άλλωστε αποφάσισα να ντυθώ ανάλογα και να κάνω μια γκράντε παρουσία στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, εκεί που ο Stefanos θα είναι αντιμέτωπος όλων παρέα με τη Τζάκρη και τη Ράνια Σβίγκου, που ως σωστή γραμματέας του κόμματος υποδύεται εξαιρετικά το αριστερό εξαπτέρυγο του προέδρου.

Κάλπες παντού

Οι πληροφορίες μου λένε ότι η πρόταση μομφής είναι σίγουρη και ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα στήσει κάλπες και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Stefanos θα αναγκαστεί είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο να καταφύγει στη βάση του κόμματος. Εδώ που τα λέμε δεν ξέρω πόση βάση έχει απομείνει μετά τα ρεζιλίκια ενός έτους, ωστόσο ο Stefanos πιστεύει στον εαυτό του και στην απίστευτη σχέση του με τον κόσμο. Αλλά…

Εκπεσών

Όπως είπε και ο λατρεμένος μου Νίκος Παππάς, ο Ιζνογκούντ του ΣΥΡΙΖΑ καλέ, ο πρόεδρος θα βρεθεί στη ΔΕΘ αν δεν έχει εκπέσει πριν. Αυτό σε πρώτη ανάγνωση μπορεί να εκληφθεί ως «είτε θα βρέξει, είτε θα βγάλει ήλιο». Σε μια δεύτερη ανάγνωση βέβαια, αυτό διαβάζεται ως μια σιγουριά στην πρόταση μομφής που μπορεί να οδηγήσει στην πτώση του Stefanos από το αξίωμά του.

Δεν περνάει!

Να σας ενημερώσω ακόμη ότι η προχθεσινή πρόταση του κ. Κασσελάκη για την αλλαγή του ονόματος του κόμματος δεν πρόκειται να περάσει. Δεν συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία. Πέραν βέβαια του γεγονότος ότι ουδείς γνώριζε πόθεν προέκυψε αυτή η πρόταση, εννοώ από τους Kaselistas. Όταν ακούστηκε μάλιστα ορισμένοι άρχισαν να … «τσιμπιούνται» – συμβαίνει όντως ή βλέπουν όνειρο!

Κάλεσμα

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Χάρης Δούκας, που φαίνεται πως θα είναι ένας εκ των δύο πρώτων – στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές και θα περάσει στη δεύτερη Κυριακή – άνοιξε τα χαρτιά του, λέγοντας πως θέλει ένα κόμμα ανοικτό και συμμετοχικό. Το πιάσατε το υπονοούμενο; Εγώ το «διάβασα» σαν κάλεσμα προς ένα τμήμα τουλάχιστον ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να «επισκεφτούν» τις πράσινες κάλπες στις 5 και 6 Οκτωβρίου! Υποθέτω ότι στη διάρκεια των επόμενων ημερών τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο σαφή!

Μαλλιά – κουβάρια

Και μην σας φανεί περίεργο να δημιουργηθεί στις επόμενες ημέρες μία «υπόγεια» δυναμική στελεχών της Κουμουνδούρου προς τον κ. Δούκα. Συζητήσεις έχουν γίνει. Κι όχι μόνο μία. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες έτσι κι αλλιώς για την κεντροαριστερά. Και οι συγκρούσεις θα ανέβουν level. Και οι αντιπαραθέσεις ένθεν κακείθεν θα αρχίζουν να «κοκκινίζουν» από την ένταση. Και θα το πω ακόμη μία φορά: μην θεωρείτε βέβαιο ότι μετά από τις εσωκομματικές εκλογές τα πράγματα θα ηρεμήσουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα….