Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κυπριακό: Ο Γκουτέρες συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης

Κυπριακό: Ο Γκουτέρες συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης

«O Γενικός Γραμματέας συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει τους ηγέτες των δύο πλευρών σε κοινή συνάντηση για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό» σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Caitlin Ochs), ακόμα συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης για το Κυπριακό ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Στεφάν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Ν. Υόρκη.

«Αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι δεν έχουν σταλεί προσκλήσεις μέχρι σήμερα»

«O Γενικός Γραμματέας συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει τους ηγέτες των δύο πλευρών σε κοινή συνάντηση για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, αυτές τις λεγόμενες τριμερείς συναντήσεις. Είναι κάτι που, προφανώς, το σκεφτόμαστε, αλλά συνεχίζουμε να το εξετάζουμε» είπε ο κ. Ντουζαρίκ.

Δεν αναφέρθηκε σε πιθανές ημερομηνίες, ωστόσο τόνισε ότι έως τώρα από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα δεν έχουν αποσταλεί προσκλήσεις στους δύο ηγέτες για κοινή συνάντηση.

«Αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι δεν έχουν σταλεί προσκλήσεις μέχρι σήμερα» σημείωσε.

«Δύο ξεχωριστά κράτη»

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ είχε δηλώσει στις 22 Αυγούστου ότι έλαβε τηλεφώνημα από τα Ηνωμένα Εθνη, με την «προσδοκία» να τους «φέρουν στο τραπέζι» των συνομιλιών τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας, ωστόσο, στο περιθώριο συνάντησης με επιχειρηματίες στο Μπάρτιν της βόρειας Τουρκίας, ο Τατάρ επανέλαβε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί και δύο ξεχωριστά κράτη.

«Μόλις χθες λάβαμε ένα τηλεφώνημα από τα Ηνωμένα Εθνη. Είχαν μεγάλη προσδοκία, λέει, να μας φέρουν στο τραπέζι τον Σεπτέμβριο. Είμαστε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, τον υπουργό Εξωτερικών και τους πολύτιμους γραφειοκράτες του υπουργείου Εξωτερικών. Δεν θα γίνει ποτέ υποχώρηση από την πολιτική μας», δήλωσε.

Και πρόσθεσε πως «θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο με την επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και της κρατικής μας υπόστασης».

Only in

Ξεσηκωμός για τη φοιτητική στέγη - «Η κατάσταση έχει ξεφύγει»

Η στεγαστική κρίση «ακουμπά» και τους φοιτητές που εστιάζουν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την εύρεση στέγης και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024