Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Στις καλένδες η αλλαγή του ονόματος, σε θέση μάχης τα «στρατόπεδα»

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Στις καλένδες η αλλαγή του ονόματος, σε θέση μάχης τα «στρατόπεδα»

H συζήτηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην επιτροπή καταστατικού εξελισσόταν με βραδείς ρυθμούς και έφτασαν μόλις στο 1/5 των προτεινόμενων αλλαγών - Άγνωστο τι θα γίνει με το νέο όνομα

Μόλις δέκα από τα συνολικά πενήντα άρθρα που προτείνονται να περιληφθούν στο νέο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Καταστατικού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε σειρά αλλαγών που έθεσε προ λίγων ημερών ο Στέφανος Κασσελάκης.

H συζήτηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξελισσόταν με βραδείς ρυθμούς, εξετάζοντας κάθε σημείο, με αποτέλεσμα να μην διευκρινιστεί κατά πόσον οι προτεινόμενες αλλαγές του Στέφανου Κασσελάκη θα τεθούν προς ψήφιση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, εάν αυτή πραγματοποιηθεί (γεγονός που αναμένεται να επιβεβαιωθεί στην εν εξελίξει Πολιτική Γραμματεία). Έτσι, τα στρατόπεδα παραμένουν σε θέσεις μάχης για τη συνέχεια, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ξεκάθαρος ορίζοντας συζήτησης των αλλαγών.

Χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε σε πρωινές δηλώσεις ότι «τα σύμβολα και τα οργανωτικά ζητήματα εμπεριέχουν πολιτικές. Αν χρειάζεται να αλλάζουν. Αυτό όμως απαιτεί μια ουσιαστική συζήτηση και όχι ένα παιχνίδι αντιπερισπασμών. Ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε πριν από ένα χρόνο και εκλέχθηκε με μια συγκεκριμένη ατζέντα. Τώρα προωθεί μια νέα ατζέντα. Πρέπει να πάμε στη βάση να δώσει τη λύση. Να δούμε τι θα πει ο πρόεδρος και θα δούμε ποιος θα βγει μπροστά», προσθέτοντας πως δεν είναι από αυτούς που επιλέγουν τη διάσπαση.

Το ζήτημα αλλαγής ονόματος ζητήθηκε να εξεταστεί από τον προεδρεύοντα της επιτροπής Πάνο Ρήγα μετά τη λήξη των υπολοίπων θεμάτων. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αντιδράσεις για προτάσεις -όπως οι θητείες των βουλευτών στις περιφέρειες- υπήρξαν και από στελέχη πλησίον του Στέφανου Κασσελάκη, γεγονός που δείχνει ότι το κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι εκρηκτικό.

Σημειώνεται, ότι δεν αποκλείεται μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να εκφράσουν τις διαφωνίες τους με τις προτάσεις του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη στη σημερινή συνεδρίαση.

Οι επιπλέον εξηγήσεις που αναμένονται από τον Χρήστο Σπίρτζη

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου κλήθηκε για τρίτη φορά ο Χρήστος Σπίρτζης για επιπλέον εξηγήσεις προκειμένου η Επιτροπή να κάνει την εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή.

Η αναστολή κομματικής ιδιότητας και η διαγραφή είναι τα σενάρια που ακούγονται από την Κουμουνδούρου, παρότι κορυφαία στελέχη, όπως ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς, τάσσονται κατά της διαγραφής.

Ο πρώην υπουργός που απάντησε στις κατηγορίες που του καταλογίζονται (αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά) στις 31 Αυγούστου δεν έπεισε καθώς σύμφωνα με την Επιτροπή «αντί για τις αναμενόμενες εξηγήσεις, επέλεξες και πάλι, με επιστολή που απέστειλες στην ΕΔ, να προβείς σε επιθέσεις και αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της».

Only in

Ιταλία: Μόνο η Ελλάδα είναι χειρότερη!

«Τα εισοδήματα των ιταλικών οικογενειών μειώνονται δραματικά σε σχέση με το 2008 και μόνο τα ελληνικά πάνε χειρότερα από εμάς», τονίζει σε έρευνά της η La Stampa

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024