Εν μέσω σοβαρών εσωκομματικών αναταράξεων δύο κρίσιμες συνεδριάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου.

Στις 13:00 θα συγκροτηθεί Πολιτική Γραμματεία, ενώ στις 17:00 θα συνεδριάσουν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας για το ζήτημα διαγραφής (ή μη) του Χρήστου Σπίρτζη.

Οι δύο αυτές συνεδριάσεις πραγματοποιούνται πριν την κομβική Κεντρική Επιτροπή που εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου με ορθάνοιχτο το σενάριο να κατατεθεί τότε πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση της Επιτροπής Καταστατικού και πιθανότατα οι καταστατικές αλλαγές που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αιφνιδιάσει τους πάντες την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου καταθέτοντας σχέδιο αλλαγής του ονόματος επαναφέροντας ταυτοτικά ζητήματα τα οποία έχει αποφασίσει εδώ και πολλούς μήνες να θέσει προς διαβούλευση στα επίσημα όργανα του κόμματος.

Οι επιπλέον εξηγήσεις που αναμένονται από τον Χρήστο Σπίρτζη

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας κλήθηκε για τρίτη φορά ο Χρήστος Σπίρτζης για επιπλέον εξηγήσεις προκειμένου η Επιτροπή να κάνει την εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή.

Η αναστολή κομματικής ιδιότητας και η διαγραφή είναι τα σενάρια που ακούγονται από την Κουμουνδούρου, παρότι κορυφαία στελέχη, όπως ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς, τάσσονται κατά της διαγραφής.

Ο πρώην υπουργός που απάντησε στις κατηγορίες που του καταλογίζονται (αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά) στις 31 Αυγούστου δεν έπεισε καθώς σύμφωνα με την Επιτροπή «αντί για τις αναμενόμενες εξηγήσεις, επέλεξες και πάλι, με επιστολή που απέστειλες στην ΕΔ, να προβείς σε επιθέσεις και αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της».