Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον Εβάν Φουρνιέ, με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο να δίνουν το «παρών».  Οι διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκαν στην απόκτηση του Γάλλου, τονίζοντας πως είναι από τις μεγαλύτερες κινήσεις στην ιστορία της ομάδας.  «Είμαστε περήφανοι για την άφιξη αυτού του παγκόσμιου αθλητή. Θα δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Έρχεται για να πετύχουμε τους στόχους μας, την κατάκτηση της Euroleague και των εγχώριων τίτλων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Οι δηλώσεις των αδερφών Αγγελόπουλων:

Γ. Αγγελόπουλος: «Καλωσορίζουμε τον Φουρνιέ στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Είμαστε περήφανοι για την άφιξη αυτού του παγκόσμιου αθλητή. Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Θα δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Η δήλωση που είχε κάνει στο Βελιγράδι δείχνει πολλά για τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η δύναμη του Ολυμπιακού. Αυτό χτίζουμε τόσα χρόνια και έφτασε η στιγμή. Καλώς ήρθες Εβάν».

Π. Αγγελόπουλος: «Από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουμε κάνει στον Ολυμπιακό. Είναι ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Έρχεται για να πετύχουμε τους στόχους μας, την κατάκτηση της Euroleague και των εγχώριων τίτλων. Η ομάδα μας έχει συνέχεια. Όλα αυτά τα χρόνια χτίζει το όνομά της, την αξία της στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι διαπραγματεύσεις ήταν σύντομες, ο ίδιος ήταν ταπεινός και φάνηκε πως ήθελε να έρθει σε εμάς. Αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στη προσέγγισή μας, ώστε να τελειώσει με το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για τη δήλωση ότι είχε κλείσει το ρόστερ: (Γ. Αγγελόπουλος): «Είχαμε αποφασίσει να κλείσει το ρόστερ. Παρουσιάστηκε μία μοναδική ευκαιρία. Ένας παγκόσμιος παίκτης να θέλει να έρθει μόνo στον Ολυμπιακό. Σε τέτοιες καταστάσεις, παρά το ότι είχε κλείσει το μπάσκετ έγινε τεράστια προσπάθεια για να έρθει».

Τι συναισθήματα δημιουργεί όταν ένας παίκτης του επιπέδου του Φουρνιέ θέλει να πάει στον Ολυμπιακό (Π. Αγγελόπουλος): «Μας γεμίζει περηφάνεια. Δείχνει τι έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Ό,τι χτίζεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μένει. Δεν είναι μόνο τίτλοι. Χάσαμε από τη Ρεάλ στο 3ο συνεχόμενο Φ4 και πήρε τη Euroleague ο Παναθηναϊκός που 12 χρόνια δεν έκανε κάτι και διαβάσαμε τα πάντα. Ένας παίκτης όπως ο Φουρνιέ ήθελε να έρθει σε εμάς. Μας γεμίζει περηφάνεια, τίποτα άλλο».

Για το αν έπαιξε ρόλο στη κίνηση ότι ο Ολυμπιακός γιορτάζει τα 100 χρόνια (Γ. Αγγελόπουλος): «Προφανώς και τα 100 χρόνια έπαιξαν ρόλο στην απόφαση. Αυτές είναι υπερβάσεις που δεν μπορούν να γίνονται συνεχώς. Ξέρετε τους λόγους και τα δεδομένα. Είναι ιδιαίτερη χρονιά, θέλει πολύ δουλειά, πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να πετύχουμε τους στόχους».

(Π. Αγγελόπουλος): «Καλό το Madison Square Garden, αλλά όσα θα ζήσει στο ΣΕΦ δε τα έχει ζήσει»

Για το αν έπαιξε ρόλο η τοξικότητα από την άλλη μεριά για την απόκτηση του Φουρνιέ (Γ. Αγγελόπουλος): «Η τοξικότητα είναι άσχημη και δεν οδηγεί σε επενδύσεις. Σε καμία περίπτωση, όχι. Και 100 χρόνια να μην ήταν, κάποιες κινήσεις γίνονται. Ήταν και οι συγκυρίες. Έχουμε προσπαθήσει και για άλλες κινήσεις που δεν έγιναν. Και πέρσι υπήρξαν μεγάλες επαφές που δεν είχαν αποτέλεσμα. Η τοξικότητα δεν βοήθησε, ελπίζουμε να σταματήσει. Και οι δύο ομάδες είναι καλές και οι φίλαθλοι να χαρούν μεγάλα ματς».

Για την παραχώρηση του ΣΕΦ (Γ. Αγγελόπουλος): «Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη για το θέμα του γηπέδου. Είναι τελείως εκτός λογικής, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. 3,5 χρόνια είναι οι συζητήσεις, ο Παναθηναϊκός έχει πάρει το γήπεδο, έχει τρομερό προβάδισμα δεκάδων εκατομμυρίων. Θα δείτε κάποιες αλλαγές που γίνονται στο γήπεδο. Νομίζω η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό το θέμα. Δεν έχουμε άλλον τρόπο, δεν απειλούμε, δεν εκβιάζουμε. Περιμένουμε να γίνει το δίκαιο, το σωστό έστω και με τρομακτική καθυστέρηση».

(Π. Αγγελόπουλος): «Εμείς από όταν πήγαμε στον Ολυμπιακό χάνουμε χρήματα. Η σκέψη μας είναι να δυναμώνει η ομάδα. Όταν το επιτρέπουν οι συγκυρίες, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα. Προφανώς αν είχαμε γήπεδο θα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Είμαστε αναγκασμένοι να παίξουμε σε περιβάλλον με αθέμιτο ανταγωνισμό. Όταν ο αντίπαλος έχει 20 εκατομμύρια από το γήπεδο είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Αλλά θα παλέψουμε, για αυτό ήρθε και αυτός ο παικταράς».

Για τις υπερβάσεις και αν μπορεί ο Φουρνιέ να αλλάξει την ιστορία όπως ο Σπανούλης (Π. Αγγελόπουλος): «Αυτές δεν είναι οι μόνες δύο υπερβάσεις. Ο Φουρνιέ έρχεται από 12 χρόνια στο ΝΒΑ, ο Σπανούλης ήταν ο καλύτερος παίκτης στον Παναθηναϊκό, οπότε έτσι άλλαξε η ιστορία. Μπορεί να μας οδηγήσει στην Euroleague και να αλλάξει την ιστορία».

Για το αν είναι κοντά η παραχώρηση του ΣΕΦ και αν υπάρχει Plan B μακριά από το ΣΕΦ (Γ. Αγγελόπουλος): «Δεν υπάρχει εξέλιξη άρα δεν είμαστε κοντά. Είπαμε και πριν πως είναι για 3,5 χρόνια οι συζητήσεις, ποιος ξέρει πόσο θα συνεχίσουν. Μόνο η κυβέρνηση μπορεί να το απαντήσει. Είναι ερώτηση για κάποιον άλλον. Θα εξεταστούν όλες οι λύσεις».