Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο, Ετόρε Μεσίνα, παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων αποκάλυψε και τις ομάδες που θεωρεί ότι είναι τα φαβορί για τον τίτλο στη φετινή Euroleague.

Ο Ιταλός τεχνικός, έδωσε λοιπόν τον τίτλο του φαβορί στη Ρεάλ Μαδρίτης, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αναφέροντας πως για διάφορους λόγους αυτές οι ομάδες είναι που θεωρεί ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής. Χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν τρεις ομάδες που για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς, μιλάω για τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δείχνουν να είναι τα φαβορί. Είναι οι ομάδες που βλέπουν όλοι στο Final Four».

Ο Μεσίνα αναφέρθηκε επιπλέον στην ομάδα του και την προσπάθεια που έγινε για να υπάρξουν κάποιες σημαντικές αλλαγές.

«Μαζί με τους ιδιοκτήτες πιστεύαμε ότι είχε έρθει η ώρα να ανανεώσουμε την ομάδα. Μάλιστα, μειώσαμε σημαντικά τον μέσο όρο ηλικίας. Σκεφτήκαμε επίσης ότι ήταν σημαντικό να κάνουμε το ρόστερ μας πιο αθλητικό και με μεγαλύτερο βάθος, προκειμένου να μπορέσουμε να αγωνιστούμε τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ευρωλίγκα».

Όσο για την απόσυρση του Κάιλ Χάινς, είπε:

«Αφήνει ένα κενό γιατί ήταν παίκτης μεγάλου κύρους, προσωπικότητας και δίκαιου παιχνιδιού. Ήταν καθημερινό παράδειγμα. Ήταν ο Τιμ Ντάνκαν μας για τέσσερα χρόνια. Λίγα λόγια και λίγο ανασηκωμένα φρύδια όταν κάτι δεν γινόταν όπως έπρεπε. Αφήνει ένα σημαντικό κενό, αλλά και ένα ισχυρό μήνυμα για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Ποτέ δεν ένιωσε πιο σημαντικός από την ομάδα ή τον σύλλογο. Είναι ένα μήνυμα που άφησε όπου κι αν έπαιξε και που θα προσπαθήσουμε να το εξαργυρώσουμε».