Ο Αζεντίν Ουναχί είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού και αποτελεί ενίσχυση από το… πάνω ράφι για τους «πράσινους».

Δίχως υπερβολή, ο 24χρονος Μαροκινός πρέπει να είναι ο καλύτερος από τεχνικής πλευράς, ποδοσφαιριστής που ανήκει στο ρόστερ του «τριφυλλιού». Διακρίνεται για την ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, για την ταχύτητα του με τη μπάλα αλλά και χωρίς αυτή, καθώς και για την ποδοσφαιρική του ευφυΐα. Η ποιότητα του θα κρίνει την έκβαση σε πολλά από τα ματς του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν.

Ένα δεύτερο θετικό στοιχείο που οδήγησε στην απόκτηση του, είναι η δυνατότητα να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, είτε σαν εξάρι, είτε σαν οκτάρι, είτε ως επιτελικός μέσος κατευθύνοντας το παιχνίδι της ομάδας. Η ποιότητα του θα βοηθήσει τον Μπακασέτα να απελευθερωθεί και να μην νιώθει όλη την πίεση συγκεντρωμένη επάνω του, ενώ και ο ανταγωνισμός των δύο για τη θέση του δεκαριού της ομάδας, μόνο όφελος θα έχει για τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα θα υπάρχει ένας επιπλέον ποιοτικός παίκτης στη μεσαία γραμμή για να βοηθήσει με πάσες τους επιθετικούς του τριφυλλιού, Τετέ και Πελίστρι, ή όποιον άλλο επιλέξει ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Ουναχί ήρθε στον Παναθηναϊκό στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία και όχι απλώς να προσθέσει κάποια ακόμα ένσημα και χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο Μαροκινός έχει βλέψεις για το μέλλον του και ο Παναθηναϊκός αποτελεί το όχημα για να έχει πλήρη σεζόν, να καταθέσει τα διαπιστευτήρια του και να επιστρέψει ως βασικός είτε στη Μαρσέιγ, είτε σε μία άλλη μεγάλη ομάδα.

Επίσης παρά τα 24 του χρόνια, είναι πλήρης εμπειριών και συμμετοχών. Ηταν βασικός στην Εθνική ομάδα του Μαρόκου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, έχοντας συνολικά 30 συμμετοχές, ενώ είχε γεμάτες χρονιές τόσο με την Ανζέ, όσο και πέρσι με τη Μαρσέιγ.

Από εκεί και πέρα, το ζητούμενο είναι να καταφέρει να τον αξιοποιήσει στο έπακρο, ο Ντιέγκο Αλόνσο. Ο Ουρουγουανός καλείται να διαχειριστεί το εξαιρετικό ρόστερ του Παναθηναϊκού, το καλύτερο που είχε η ομάδα εδώ και πολλά χρόνια και να βρει τις καλύτερες λύσεις για την ομάδα.

Για παράδειγμα, στη μεσαία γραμμή έχει τους Μαξίμοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τζούρισιτς, Ζέκα, Ρούμπεν, Ουναχί, και Μπακασέτα και πρέπει να διαλέξει τους καλύτερους για το σύστημα του, απόφαση που μόνο εύκολη δεν είναι.

Ειδικά από τη στιγμή που η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα είναι προβληματική και χρόνος δεν είναι άπλετος για τον Ουρουγουανό τεχνικό!