Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Bayesian: Οι εφιαλτικές τελευταίες στιγμές των θυμάτων του ναυαγίου – Τι είναι ο «ξηρός πνιγμός» που σκότωσε 4 ανθρώπους

Bayesian: Οι εφιαλτικές τελευταίες στιγμές των θυμάτων του ναυαγίου – Τι είναι ο «ξηρός πνιγμός» που σκότωσε 4 ανθρώπους

Νέα στοιχεία για το τραγικό ναυάγιο του Bayesian στη Σικελία, όπου έχασαν τη ζωή τους 7 άτομα, φέρνουν στο φως οι νεκροψίες

Κατανάλωσαν όλο το οξυγόνο που είχε απομείνει, ενώ το σκάφος βυθιζόταν. Η νεκροψία στα τέσσερα από τα επτά θύματα του Bayesian επιβεβαίωσε ότι πέθαναν από «ξηρό πνιγμό», καθώς δεν είχαν νερό στους πνεύμονες, την τραχεία και το στομάχι τους, όπως μεταδίδει η ιταλική La Repubblica, αποκαλύπτοντας τις τελευταίες στιγμές της ζωής των ναυαγών του μοιραίου υπερπολυτελούς γιοτ.

Η εξέταση στις σορούς του δικηγόρου, Κρις Μορβίλο, και της συντρόφου του, Νέντα, και αυτές στις σορούς του τραπεζίτη της Morgan Stanley, Τζόναθαν Μπλούμερ, και της συντρόφου του, Τζούντιθ, αποτελούν βασικό κομμάτι στην αναπαράσταση της τραγωδίας κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους ο βρετανός μεγιστάνας, Μάικ Λιντς, και η 18χρονη κόρη του, Χάνα.

Όλοι τους βρέθηκαν στις καμπίνες του σούπερ γιοτ που βυθίστηκε τη νύχτα της 19ης Αυγούστου στο Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο.

Η ομάδα έρευνας και διάσωσης εντόπισε και ανέσυρε πέντε από τα έξι πτώματα σε μία καμπίνα, στην αριστερή πλευρά του πλοίου Bayesian, αυτή που πλημμύρισε τελευταία. Η Χάνα Λιντς, όπως αναφέρει το ιταλικό μέσο, βρισκόταν στην επόμενη καμπίνα, επίσης στην αριστερή πλευρά του σκάφους.

Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ

Όπως υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, οι νεκροψίες που διενεργήθηκαν στις σορούς 4 από τα θύματα της τραγωδίας του Bayesian έδειξαν ότι δεν υπήρχε νερό στους πνεύμονές τους, γεγονός που αυξάνει την τρομακτική πιθανότητα να είχαν τις αισθήσεις τους όταν βυθίστηκε το γιοτ.

Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, 70 ετών, η σύζυγός του Τζούντι, καθώς και ο Νεοϋορκέζος δικηγόρος Κρις Μορβίλο και η σύντροφός του Νέντα δεν είχαν σημάδια τραυματισμών, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Η Άντζελα Μπαρκάρες, σύζυγος του Λιντς και CEO της εταιρείας στην οποία άνηκε η πολυτελής θαλαμηγός Bayesian, ξύπνησε από την κακοκαιρία και ανέβηκε από την καμπίνα της στο κατάστρωμα, όπου βρίσκονταν ήδη 9 από τα 10 μέλη του πληρώματος. Το Bayesian κλυδωνιζόταν στην καταιγίδα, αντικείμενα έπεφταν και έσπαζαν και η γυναίκα, αφού αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης, επιχείρησε να κατέβει στις καμπίνες για να ειδοποιήσει τον άνδρα της και την κόρη της.

Καθώς ήταν ξυπόλητη, τα πόδια της κόπηκαν από τα σπασμένα γυαλιά που ήταν στο πάτωμα. Το νερό είχε ήδη αρχίσει να ξεχύνεται μέσα στο Bayesian σαν χείμαρρος, εμποδίζοντάς τη να φτάσει στις καμπίνες.

H γυναίκα θα διασωζόταν αργότερα από σκάφη του Λιμενικού, τραυματισμένη και σε κατάσταση σοκ.

Τι είναι ο ξηρός πνιγμός

Δημοσίευμα της La Repubblica αναφέρει ότι, κατά τη νεκροψία, δεν βρέθηκε νερό στους πνεύμονες του Τζόναθαν και της Τζούντι Μπλούμερ, αλλά ούτε και στο στομάχι και την τραχεία τους. Το ίδιο ισχύει και για το ζεύγος Μορβίλο, η νεκροψία των οποίων διενεργήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Tι σημαίνουν όμως αυτά τα ευρήματα «ξηρού πνιγμού» σε αυτήν την πρώτη φάση της νεκροψίας; Σύμφωνα με το άρθρο της ιταλικής εφημερίδας, το πιο πιθανό σενάριο είναι πως οι τέσσερις άνθρωποι, οι οποίοι βρέθηκαν με τον Μάικ Λιντς σε μια καμπίνα στην αριστερή πλευρά του σκάφους Bayesian, πέθαναν μαρτυρικά αφού κατανάλωσαν το οξυγόνο στον θύλακα αέρα που είχε δημιουργηθεί κατά τη βύθιση του σκάφους.

«Ο λεγόμενος ‘ξηρός πνιγμός’ είναι ένα στοιχείο που ενισχύει την υπόθεση ότι οι έξι που βρέθηκαν στο ναυάγιο είχαν ξυπνήσει, πιθανόν από τις φωνές της γυναίκας του Λιντς, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο κατάστρωμα αφού παγιδεύτηκαν στις καμπίνες» αναφέρει το δημοσίευμα.

Μέσα σε αυτές τις καμπίνες, ο θύλακας αέρας που είχε δημιουργηθεί γινόταν όλο και πιο τοξικός λόγω της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα οι τέσσερεις καλεσμένοι του Λιντς να πεθάνουν προτού καν η καμπίνα πλημμυρίσει με νερό.

Oι νεκροψίες στις σορούς του Λιντς, της κόρης του και του μάγειρα του Bayesian έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή.

Only in

Για τον Φώτη Μεταξόπουλο η κακοποίηση των παιδιών στα ιδρύματα δεν είναι πρόβλημα - οι ομόφυλοι γονείς είναι

Ο γνωστός χορογράφος Φώτης Μεταξόπουλος έδειξε και πάλι πόσα άντρας είναι με λέξεις όπως «ανώμαλοι», «έγκλημα» και «να βρω ένα πιστόλι να τους σκοτώσω».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024