Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι θέλει να χρησιμοποιηθεί «όλη η ισχύς» του στρατού στη Δυτική Όχθη και λίγες ώρες μετά ένα νέο φρικιαστικό περιστατικό έγινε γνωστό.

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του στη Δυτική Όχθη, η οποία συγκρίνεται με αυτές κατά τη δεύτερη Ιντιφάντα

Όπως αναφέρουν τα παλαιστινιακά ΜΜΕ, ο Ματζίντ Φίντα Αμπού Ζέινα, μόλις 16 ετών, σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Φάρ’α, νότια της Τούμπας.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος καταγγέλλει ότι δεν επιτράπηκε στους διασώστες της να πλησιάσουν το θύμα σε πρώτη φάση.

Οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν ρίξει πολλές φορές εναντίον του 16χρονου Ματζίντ κατά τη διάρκεια της επιδρομής τους στον προσφυγικό καταυλισμό στο πλαίσιο της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού που έχει ξεκινήσει στη Δυτική Όχθη από τις 28 Αυγούστου. Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 39 Παλαιστίνιοι και 130 έχουν τραυματιστεί. Από τις 7 Οκτωβρίου του 2023 και μετά έχουν σκοτωθεί 699 Παλαιστίνιοι.

Ο ισραηλινός στρατός έσυρε τη σορό του 16χρονου με μπουλντόζα έξω από τον καταυλισμό, όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες.

Το Ισραήλ συνεχίζει τη φονική επιχείρησή του στη Δυτική Όχθη. Πηγή φωτογραφίας: Quds News Network

Αυξάνονται οι νεκροί στη Γάζα

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 40.878 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 94.454 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του θύλακα.

Από αυτούς, 17 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 56 τραυματίστηκαν κατά την τελευταία 24ωρη περίοδο αναφοράς, πρόσθεσε το υπουργείο.