Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Όχθη: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε επιχείρηση στην Τούμπας – Ελεύθεροι σκοπευτές στο νοσοκομείο της Τζενίν

Δυτική Όχθη: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε επιχείρηση στην Τούμπας – Ελεύθεροι σκοπευτές στο νοσοκομείο της Τζενίν

Συνεχίζεται η επίθεση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη που μέσα σε λίγες μέρες έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε σήμερα πως τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά στην Τούμπας, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σε επίθεση που επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός.

«Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σε επίθεση εναντίον οχήματος στην Τούμπας», συνόψισε η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος σε ανακοίνωσή της.

Σχεδόν 40 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 140 έχουν τραυματιστεί αφότου άρχισε η πρόσφατη επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε από την πλευρά του μέσω Telegram ότι διεξήγαγε «τρία στοχευμένα πλήγματα εναντίον οπλισμένων τρομοκρατών που ήγειραν απειλή» για μέλη του.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκαναν έφοδο στον καταυλισμό προσφύγων Φαράα, στην περιοχή της Τούμπας, όπου ακούστηκαν εκρήξεις, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι IDF ανακοίνωσαν ακόμα τον θάνατο ενός στρατιώτη στην Τζενίν στη Δυτική Όχθη όπου μαίνονται οι συγκρούσεις.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε την 28η Αυγούστου ευρείας κλίμακας «αντιτρομοκρατική», κατ’ αυτόν, επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακή περιοχή υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967.

Περικυκλωμένοι από ελεύθερους σκοπευτές

Υγειονομικοί σε νοσοκομείο κοντά στην πολιορκημένη πόλη Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη δήλωσαν στο Al Jazeera ότι κρατούν τα παράθυρα της αίθουσας επειγόντων περιστατικών κλειστά για να εμποδίσουν ελεύθερους σκοπευτές να πυροβολούν μέσα στις εγκαταστάσεις.

Κατά τη διάρκεια προηγούμενης ισραηλινής επιδρομής, είπαν ότι μια ισραηλινή σφαίρα διαπέρασε το παράθυρο και σφηνώθηκε στις πόρτες του ανελκυστήρα, χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

«Είναι πολύ αγχωτικό», δήλωσε η Hadeel Yahya, μια Παλαιστίνια μαία.

«Ακόμα και να ανοίξω τις κουρτίνες και να τις δω με τρομάζει. Ξέρω ότι υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές παντού. Και τα παράθυρα βλέπουν στο δρόμο που περιπολούν. Δεν τους νοιάζει. Αν θέλουν να πυροβολήσουν προς το μέρος μας, θα το κάνουν. Και δεν θα τους νοιάζει που βρίσκονται γύρω από ένα νοσοκομείο».

Σχεδόν 40 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 140 έχουν τραυματιστεί αφότου άρχισε η πρόσφατη επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Only in

Μεταναστευτικό: Από τις βάρκες στα ταχύπλοα οι διακινητές

Με αναβαθμισμένα σκάφη, ιστιοφόρα, ακόμη και jet ski περνούν πλέον οι διακινητές τους πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα ή στην Ιταλία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024