Ο ύποπτος που συνελήφθη μετά τους πυροβολισμούς σε αμερικανικό λύκειο κοντά στην Ατλάντα, κατά τους οποίους τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, είναι μαθητής του σχολείου αυτού, 14 ετών, ανακοίνωσαν οι αρχές σε συνέντευξη Τύπου (στη φωτογραφία του Reuters/Elijah Nouvelage, επάνω, θρήνος για τα θύματα του μακελειού).

Ο έφηβος παραδόθηκε γρήγορα μετά την επέμβαση των δυνάμεων της τάξης και «θα του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κρις Χόσεϊ, διευθυντής του Γραφείου Ερευνών της Πολιτείας της Τζόρτζια, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

«Οφείλουμε να βάλουμε τέλος σ’ αυτή την επιδημία της βίας από τα όπλα στη χώρα μας»

Οι τέσσερις νεκροί είναι δύο μαθητές και δύο καθηγητές, διευκρίνισε. Εκτός από τους τέσσερις νεκρούς, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ανέφερε το CNN.

Ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν πυροβοληθεί αλλά τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, πρόσθεσε.

Αντιδράσεις

«Αυτά τα λατρεμένα παιδιά μάς τα πήρε πολύ νωρίς ένα άρρωστο και παρανοϊκό τέρας», κατήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτηση στο δίκτυό του, Truth Social.

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «θρηνεί» για τον θάνατο αρκετών ανθρώπων και τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να δεχθούν ότι οι φονικοί πυροβολισμοί στα σχολεία της χώρας «γίνονται ο κανόνας».

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις ζήτησε την ανάληψη αποφασιστικής δράσης κατά της βίας που προκαλούν τα όπλα τα οποία μπορεί να κατέχει οποιοσδήποτε.

«Οφείλουμε να βάλουμε τέλος σ’ αυτή την επιδημία της βίας από τα όπλα στη χώρα μας, μια για πάντα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το υφιστάμεθα αυτό», τόνισε.