Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, εκλεγείς με τους Ρεπουμπλικανούς υποσχέθηκε να σκοτώσει τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, ηγέτη της στρατιωτικής και πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς, εάν ο πρώην πρόεδρος Τραμπ εκλεγεί για δεύτερη θητεία στο αξίωμα.

Ο Γκράχαμ επέκρινε την προσέγγιση της κυβέρνησης Μπάιντεν όσον αφορά την αντιμετώπιση του Ιράν και των ομάδων που το εκπροσωπούν στη Μέση Ανατολή, αφήνοντας να εννοηθεί σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Hannity» του Fox News ότι μια υποθετική δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ θα έπαιζε πιο δυναμικό ρόλο στην περιοχή.

«Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει την εξουσία, αυτοί οι όμηροι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, διότι θα πει στον Αγιατολάχ: «Σε καθιστώ υπεύθυνο για την ασφάλεια και την ευημερία αυτών των ανθρώπων και αν δεν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, θα πληρώσεις το τίμημα»», δήλωσε ο Γκράχαμ στη συνέντευξη, χωρίς να διασαφηνίσει αν αποτελεί υπόσχεση του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ.

«Σινουάρ, οι μέρες σου είναι μετρημένες, φίλε»

«Ο  Τζο Μπάιντεν άφησε το Ιράν να τη γλιτώσει με φόνο. Τους έχει τροφοδοτήσει με χρήματα. Στα μάτια τους, είναι ένα αδύναμο πρόσωπο. Το μόνο άτομο που είναι πιο αδύναμο από αυτόν είναι η Κάμαλα Χάρις», συνέχισε. «Ο Θεός να ευλογεί τους φίλους μας στο Ισραήλ. Ο Θεός να βοηθήσει τους φίλους μας στο Ισραήλ. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι καθ’ οδόν».

Το αμερικανικό κατηγορητήριο εναντίον του Γιαχία Σινουάρ και στελεχών της Χαμάς

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ παρουσίασε την Τρίτη κατηγορητήριο εναντίον του Σινουάρ και άλλων μαχητών για τον ρόλο τους στην εκτέλεση του χτυπήματος της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, που σκότωσε 1.139 στρατιώτες και πολίτες, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 40 Αμερικανούς.

Περίπου 250 άνθρωποι, ανάμεσά τους και περίπου δώδεκα Αμερικανοί, κρατήθηκαν όμηροι και κρατούνται στη Γάζα από τη Χαμάς, η οποία έχει χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ ως τρομοκρατική οργάνωση. «Τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Οκτωβρίου του περασμένου έτους, η Χαμάς, με επικεφαλής αυτούς τους κατηγορούμενους, διέπραξε την πιο βίαιη, μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Γκάρλαντ σε ένα βίντεο-ανακοίνωση την Τρίτη.

«Διέπραξαν την πιο θανατηφόρα σφαγή Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα». Ο γενικός εισαγγελέας πρόσθεσε ότι οι κατηγορίες που αποσφραγίστηκαν αποτελούν «μόνο ένα μέρος» των προσπαθειών του υπουργείου Δικαιοσύνης να «στοχεύσει κάθε πτυχή των επιχειρήσεων της Χαμάς».

«Αυτές οι ενέργειες δεν θα είναι οι τελευταίες μας. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει μακρά μνήμη», δήλωσε.«Θα καταδιώξουμε τους τρομοκράτες που ευθύνονται για τη δολοφονία Αμερικανών και όσους τους παρέχουν παράνομα υλική υποστήριξη για το υπόλοιπο της ζωής τους» συμπλήρωσε.

Ενάντια στις κατηγορίες του γενικού εισαγγελέα των ΗΠΑ που ζήτησε δίκη σε αμερικανικό δικαστήριο, τέθηκε ο γερουσιαστής Γκράχαμ, λέγοντας πως πρέπει να σκοτώσουν τον Σινουάρ για παραδειγματισμό.

Οι Ρεπουμπλικανοί προτιμούν να σκοτώσουν τον Σινουάρ

Ο Γκράχαμ στην συνέντευξη του Fox News εγκαινίασε τη γραμμή πως είναι προτιμότερο να δολοφονηθεί ο Γιαχία Σινουάρ από το να δικαστεί, γιατί οι ΗΠΑ έχουν χάσει την αποτροπή απέναντι σε ενέργειες που στρέφονται εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Ο γερουσιαστής, χλεύασε το κατηγορητήριο, στη συνέντευξη της Τρίτης. Άφησε να εννοηθεί ότι τα μέλη της Χαμάς δεν θα αποθαρρυνθούν από τη νομική δράση, λέγοντας: «Έχουμε χάσει την αποτροπή. Κανείς δεν φοβάται τον Τζο Μπάιντεν ή την Κάμαλα Χάρις». Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ έχει ξεκαθαρίσει με την σειρά του, πως οι ηγέτες της Χαμάς, θα θεωρηθούν υπεύθυνοι είτε στο δικαστήριο, είτε στο πεδίο της μάχης.

«Τι κάνει ο Μπάιντεν; Κατηγορεί τον Σινουάρ για εγκλήματα σε αμερικανικό δικαστήριο», δήλωσε ο γερουσιαστής. «Δεν πολεμάμε ένα έγκλημα εδώ. Πολεμάμε έναν πόλεμο. Ο Σινουάρ δεν θα μπορούσε να νοιαστεί λιγότερο για το αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες από τον Γκάρλαντ». «Σινουάρ, οι μέρες σου είναι μετρημένες, φίλε», συνέχισε. «Δεν πρόκειται να σου απαγγείλουμε κατηγορίες. Θα σε σκοτώσουμε».

Την ίδια στιγμή ο Γιαχία Σινουάρ φέρεται να πιστεύει πως η εκλογή του ως επικεφαλής του πολιτικού γραφείου, ήταν προσχηματική.

Πηγή: The Hill