Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ναυάγιο στη Σικελία: Τα θύματα του γιοτ Bayesian ήταν ακόμη ζωντανά όταν βυθίστηκε – Πέθαναν από «ξηρό πνιγμό»

Ναυάγιο στη Σικελία: Τα θύματα του γιοτ Bayesian ήταν ακόμη ζωντανά όταν βυθίστηκε – Πέθαναν από «ξηρό πνιγμό»

Κανένας από τους τέσσερις επιβάτες του ιστιοφόρου δεν είχε νερό στους πνεύμονες, την τραχεία ή το στομάχι, γεγονός που αποκαλύπτει ότι δεν πνίγηκαν από το θαλασσινό νερό

Τέσσερα από τα επτά θύματα που σκοτώθηκαν στο ναυάγιο του γιοτ Bayesian ήταν παγιδευμένα —έχοντας τις αισθήσεις τους— μέσα στις καμπίνες όταν το σκάφος βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τις αυτοψίες τους.

Ο δικηγόρος Κρις Μορβίλο, η σύζυγός του Νέντα, μαζί με τον πρόεδρο της Morgan Stanley Bank International Τζόναθαν Μπλούμερ και τη σύζυγό του Τζούντι, πέθαναν όλοι από «ξηρό πνιγμό», σύμφωνα με τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα la Repubblica.

Κανένας από τους τέσσερις επιβάτες του ιστιοφόρου δεν είχε νερό στους πνεύμονες, την τραχεία ή το στομάχι, γεγονός που αποκαλύπτει ότι δεν πνίγηκαν από το θαλασσινό νερό, αφού το πλοίο άρχισε να βυθίζεται κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στις 19 Αυγούστου.

Η σύζυγος του Lynch φέρεται να προσπάθησε να προειδοποιήσει όσους βρίσκονταν κάτω από το κατάστρωμα

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι τα τέσσερα θύματα πέθαναν από ασφυξία, όταν η καμπίνα ξέμεινε από οξυγόνο και η ατμόσφαιρα έγινε τοξική με διοξείδιο του άνθρακα.

Οι σοροί των Μορβίλο και Μπλούμερ καθώς και του ιδιοκτήτη του γιοτ Mike Lynch βρέθηκαν μέσα στο ίδιο δωμάτιο καμπίνας στην αριστερή πλευρά του γιοτ των 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πτώμα της 18χρονης κόρης του Lynch, Hannah, ανακαλύφθηκε στο διπλανό δωμάτιο, επίσης στην αριστερή πλευρά του γιοτ.

Το πλοίο βυθίστηκε στον πυθμένα του ωκεανού και κάθισε με κλίση στη δεξιά πλευρά του – πράγμα που σημαίνει ότι τα θύματα ήταν πιθανότατα ξύπνια καθώς κατευθύνονταν μέσα στις καμπίνες που γέμισαν με νερό τελευταία, με την ελπίδα να βρουν θύλακες αέρα.

Όμως οι θύλακες αέρα έγιναν γρήγορα τοξικοί καθώς τα θύματα εισέπνευσαν το τελευταίο οξυγόνο του και εξέπνευσαν διοξείδιο του άνθρακα.

Η σύζυγος του Lynch και μητέρα της Hannah, Angela Bacares —η οποία επέζησε από το ναυάγιο— φέρεται να προσπάθησε να προειδοποιήσει όσους βρίσκονταν κάτω από το κατάστρωμα του πλοίου, αλλά τραυματίστηκε όταν πάτησε σε σπασμένα γυαλιά και δεν μπόρεσε να φτάσει στις καμπίνες καθώς γέμισαν γρήγορα με νερό, ανέφερε το τοπικό μέσο.

Η Bacares ήταν μεταξύ των 15 επιβατών και μελών του πληρώματος του σκάφους που επέζησαν.

Ένα μέλος του πληρώματος, ο μάγειρας του πλοίου, ο Recaldo Thomas, σκοτώθηκε επίσης. Το πτώμα του βρέθηκε να επιπλέει δίπλα στο βυθισμένο σκάφος.

Χρειάζονται πρόσθετες εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί ότι τα τέσσερα θύματα πέθαναν από «ξηρό πνιγμό», ανέφερε η la Repubblica.

Οι αυτοψίες στις σορούς των Lynch, Hannah και Thomas έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Only in

«Μετράει η κάθε μέρα…» - Τι κρύβει η (νέα) προ ΔΕΘ εντολή του Μητσοτάκη στους υπουργούς για… μετά τη ΔΕΘ

Να γυρίσει το κλίμα απογοήτευσης που αντανακλάται στις δημοσκοπήσεις προσπαθεί εναγωνίως η κυβέρνηση – Οι προσθαφαιρέσεις στο καλάθι παροχών και τα ακροατήρια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024