Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: 12 στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστή βομβιστή-καμικάζι

Συρία: 12 στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστή βομβιστή-καμικάζι

Ο πιο βαρύς απολογισμός θυμάτων, εδώ κι έναν χρόνο, ήταν για το καθεστώς της Συρίας ο θάνατος 12 στρατιωτικών σε επίθεση τζιχαντιστή βομβιστή-καμικάζι της παράταξης Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ.

Δώδεκα μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι αποδιδόμενη σε παράταξη τζιχαντιστών σε βορειοδυτική επαρχία, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το βράδυ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Ammar Abdullah).

Η ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία, που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, ανέφερε πως «μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένου αξιωματικού, σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ) εναντίον θέσεων του τακτικού στρατού σε βόρειο τομέα της επαρχίας της Λαττάκειας».

Η Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τη Συρία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ

Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό θυμάτων σε τέτοια ενέργεια για το καθεστώς εδώ κι έναν χρόνο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ΧΤΣ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ, του έσχατου προπυργίου των αντικαθεστωτικών που απομένει στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, και τομείς των γειτονικών επαρχιών του Χαλεπιού, της Χάμας και της Λαττάκειας.

Πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, οι περισσότεροι εκτοπισμένοι από άλλες επαρχίες, ζουν σε περιοχές εκτός του ελέγχου της Δαμασκού.

Συχνές συγκρούσεις

Η ΧΤΣ, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τη Συρία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, εμπλέκεται συχνά σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του τακτικού στρατού και τους ρώσους συμμάχους τους.

Είναι η μεγαλύτερη οργάνωση τζιχαντιστών ή ανταρτών που παραμένει ενεργή στη βορειοδυτική Συρία. Δρουν ωστόσο εκεί μερικές ακόμη οργανώσεις, ορισμένες από τις οποίες υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Ξεσηκωμός για τη φοιτητική στέγη - «Η κατάσταση έχει ξεφύγει»

Η στεγαστική κρίση «ακουμπά» και τους φοιτητές που εστιάζουν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την εύρεση στέγης και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024