Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Δεν υπάρχει ανάγκη για νέα πρόταση εκεχειρίας – Πιέστε το Ισραήλ να δεχτεί το σχέδιο Μπάιντεν

Χαμάς: Δεν υπάρχει ανάγκη για νέα πρόταση εκεχειρίας – Πιέστε το Ισραήλ να δεχτεί το σχέδιο Μπάιντεν

Η Χαμάς κάλεσε ν’ ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ για να δεχτεί να τεθεί σε εφαρμογή πρόταση που είχε παρουσιαστεί από τον Τζο Μπάιντεν στα τέλη Μαΐου, και η ίδια ανακοίνωσε πως αποδέχεται.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς επανέλαβε με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Πέμπτη ότι δεν υπάρχει ανάγκη να καταρτιστεί και να υποβληθεί νέα πρόταση για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας (στη φωτογραφία του Reuters/Hatem Khaled, επάνω, μικρή παλαιστίνια μαθήτρια πηγαίνει στο σχολείο-τέντα που έχει στήσει ο δάσκαλός της στα συντρίμμια της Χαν Γιούνις).

Η Χαμάς τονίζει πως ο Νετανιάχου επιδιώκει να εκμηδενίσει τις πιθανότητες συμφωνίας

Η Χαμάς κάλεσε ν’ ασκηθεί πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση για να δεχτεί να τεθεί σε εφαρμογή πρόταση που είχε παρουσιαστεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στα τέλη Μαΐου και η ίδια ανακοίνωσε πως αποδέχεται τη 2η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται για να παρουσιάσει νέα πρόταση για ν’ αρθεί το αδιέξοδο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις.

«Παγίδα»

Oμως η Χαμάς τονίζει στο κείμενο πως ο ισραηλινός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιδιώκει να εκμηδενίσει τις πιθανότητες συμφωνίας επιμένοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δεν θ’ αποσυρθούν από τον λεγόμενο διάδρομο της Φιλαδέλφειας, πάνω στα κλειστά σύνορα της νότιας Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

«Προειδοποιούμε εναντίον τού να πέσει οποιοσδήποτε στην παγίδα και (να εξαπατηθεί από) τα τεχνάσματά του, καθώς χρησιμοποιεί τις διαπραγματεύσεις για να παρατείνει την επίθεση εναντίον του λαού μας», κατήγγειλε το παλαιστινιακό κίνημα στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Μεταναστευτικό: Από τις βάρκες στα ταχύπλοα οι διακινητές

Με αναβαθμισμένα σκάφη, ιστιοφόρα, ακόμη και jet ski περνούν πλέον οι διακινητές τους πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα ή στην Ιταλία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024