Τραγικό επίλογο είχαν οι διακοπές ενός άνδρα στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο Γουίλιαμ Μπράιαν από την Αλαμπάμα τον περασμένο μήνα ενώ βρισκόταν στην πόλη, ξαφνικά άρχισε να αισθάνεται πόνο στην κάτω αριστερή κοιλιακή χώρα. Αυτός και η σύζυγός του, Μπέβερλι, πήγαν στο νοσοκομείο Ascension Sacred Heart Emerald Coast Hospital.

Οι γιατροί ανησυχούσαν για μια ανωμαλία στη σπλήνα του και τον εισήγαγαν για περαιτέρω εξετάσεις, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ο γενικός χειρουργός Dr. Thomas Shaknovsky και ο επικεφαλής ιατρός Dr. Christopher Bacani έπεισαν τον 70χρονο Bryan να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο αλλιώς «θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρές επιπλοκές αν έφευγε από το νοσοκομείο», ανέφερε η δικηγορική εταιρεία Zarzaur Law P.A. την Παρασκευή στο Facebook.

Ο Γουίλιαμ Μπράιαν με τη σύζυγό του

«Άμεση και καταστροφική απώλεια αίματος»

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, ο Shaknovsky αφαίρεσε το συκώτι του Bryan αντί της σπλήνας του, ισχυρίζεται η δικηγορική εταιρεία.

Το χειρουργικό ατόπημα είχε ως αποτέλεσμα «άμεση και καταστροφική απώλεια αίματος με αποτέλεσμα το θάνατο», επισήμανε η ίδια.

«Δεν θέλω κανένας άλλος να πεθάνει εξαιτίας της ανικανότητάς του…»

Αφού αφαίρεσε λανθασμένα το συκώτι του Bryan, ο γενικός χειρουργός χαρακτήρισε το όργανο ως «σπλήνα», υποστηρίζει η δικηγορική εταιρεία. Αναγνωρίστηκε ως συκώτι μόνο μετά τον θάνατο του Μπράιαν.

Ο Shaknovsky φέρεται να είπε στην Μπέβερλι Μπράιαν ότι «ο σπλήνας του συζύγου της ήταν τόσο άρρωστος που ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερος από το συνηθισμένο και είχε μεταναστεύσει στην άλλη πλευρά του σώματός του», ισχυρίζεται η εταιρεία.

Σε ένα τυπικό ανθρώπινο σώμα, το συκώτι βρίσκεται στην επάνω δεξιά πλευρά της κοιλιακής κοιλότητας, ακριβώς κάτω από το διάφραγμα και πάνω από το στομάχι, το δεξί νεφρό και τα έντερα.

Ο σπλήνας, που βρίσκεται στην άνω αριστερή πλευρά της κοιλιάς δίπλα στο στομάχι, είναι σημαντικά μικρότερος από το συκώτι, μεταξύ 2,4 έως 3 κιλά ελαφρύτερος, και έχει περίπου το μέγεθος μιας γροθιάς.

Απόδοση δικαιοσύνης

Ο δικηγόρος της οικογένειας ισχυρίστηκε ότι ο Shaknovsky πραγματοποίησε επίσης μια προηγούμενη «χειρουργική επέμβαση σε λάθος σημείο» πέρυσι, κατά την οποία κατηγορήθηκε ότι αφαίρεσε τμήμα του παγκρέατος ενός ασθενούς αντί να πραγματοποιήσει εκτομή επινεφριδίων, όπως προβλεπόταν.

Εκείνη η υπόθεση διευθετήθηκε και οι όροι δεν αποκαλύφθηκαν, ισχυρίστηκε η δικηγορική εταιρεία.

Η Μπέβερλι Μπράιαν δήλωσε ότι προσέλαβε το δικηγορικό γραφείο για να αποδώσει «δικαιοσύνη» στον σύζυγό της και ελπίζει ότι ο γενικός χειρουργός δεν θεραπεύει πλέον άλλους ασθενείς.

«Ο σύζυγός μου πέθανε αβοήθητος στο τραπέζι του χειρουργείου… Δεν θέλω κανένας άλλος να πεθάνει εξαιτίας της ανικανότητάς του σε ένα νοσοκομείο που θα έπρεπε να γνωρίζει ότι είχε κάνει στο παρελθόν δραστικά χειρουργικά λάθη», ανέφερε η χήρα σε δήλωσή της μέσω της δικηγορικής εταιρείας.

Η Bryan δήλωσε ότι πιέζει τόσο για μια αγωγή όσο και για μια ποινική έρευνα σχετικά με τον θάνατο του συζύγου της.

Το Νοσοκομείο North Walton Doctor’s Hospital «αποστασιοποιήθηκε» από τον Shaknovsky και αφαίρεσε όλες τις φωτογραφίες και τις αναφορές στον γιατρό από την ιστοσελίδα του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του ζευγαριού.