Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι: Σχέδιο νίκης της Ουκρανίας θα παρουσιάσει στον Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο

Ζελένσκι: Σχέδιο νίκης της Ουκρανίας θα παρουσιάσει στον Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο

Oι ομάδες μας έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται το σχέδιο και έχουν ήδη ξεκινήσει την επικοινωνία, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Σχέδιο νίκης της Ουκρανίας πρόκειται να παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στους δυτικούς εταίρους του, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NBC News την Τετάρτη.

Ο Ζελένσκι ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο έλεγχος των ρωσικών εδαφών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου νίκης του, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και στους δύο υποψηφίους για την προεδρία της χώρας.

«Σεβόμαστε την επιλογή του αμερικανικού λαού και κατανοούμε ότι τόσο η Καμάλα Χάρις μπορεί να γίνει πρόεδρος όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ. Γι’ αυτό είπα απολύτως ανοιχτά ότι για το σχέδιο νίκης, που ως επί το πλείστον εξαρτάται από την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, θα ενημερώσω τον πρόεδρο των ΗΠΑ, την Χάρις και τον Τραμπ» σημείωσε ο ουκρανός πρόεδρος.

«Το σχέδιο νίκης θα εφαρμοστεί τόσο κατά τη διάρκεια του πολέμου όσο και εν μέρει μετά τη λήξη του» λέει ο Ζελένσκι

Τι είπε για το Κουρσκ

Βασικό αίτημα του Ζελένσκι είναι να επιτραπεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν τα αμερικανικά και γενικά τα δυτικά όπλα προκειμένου να επιφέρουν πλήγματα βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας. «Μπορεί να είναι πολύ φιλόδοξο για κάποιους, αλλά για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό σχέδιο» υπογράμμισε.

Η εισβολή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη ρωσική επαρχία του Κουρσκ, όπως αποκάλυψε, αποτελεί μέρος του σχεδίου νίκης. Το Κίεβο σκοπεύει να κρατήσει τα ρωσικά εδάφη που κατέλαβε ο ουκρανικός στρατός.

«Δεν χρειαζόμαστε τη γη τους. Δεν θέλουμε να τους μεταφέρουμε τον τρόπο ζωής μας. Αλλά η Ουκρανία θα διατηρήσει τα εδάφη αυτά, καθώς πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στο σχέδιο νίκης προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος. Προς το παρόν, τα χρειαζόμαστε» σημείωσε.

Πότε θα εφαρμοστεί το σχέδιο

Το σχέδιο νίκης, πρόσθεσε στη συνέχεια, θα εφαρμοστεί τόσο κατά τη διάρκεια του πολέμου όσο και εν μέρει μετά τη λήξη του. «Θα υπάρξει νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τον Νοέμβριο, γι’ αυτό ήθελα αυτό το σχέδιο να εξεταστεί και από τα δύο κόμματα – τους δύο υποψήφιους προέδρους» συνέχισε.

«Ίσως στείλουμε αυτό το σχέδιο και ίσως συναντηθούμε με τις ομάδες μας. Δεν είναι ακόμη γνωστό. Αλλά οι ομάδες μας έχουν ήδη αρχίσει να το επεξεργάζονται, έχουν ήδη ξεκινήσει την επικοινωνία», διαβεβαίωσε ο Ζελένσκι. Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αναφέρθηκε ακολούθως, ο Ζελένσκι δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ότι η επιχείρηση στην περιοχή του Κουρσκ είναι ένα από τα στάδια του σχεδίου νίκης».

Ο Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να συζητήσει αν η Ουκρανία σχεδιάζει να προσπαθήσει να καταλάβει περισσότερα ρωσικά εδάφη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν γνώριζε για την επιχείρηση, η οποία κρατείται άκρως απόρρητη ακόμη και εντός της Ουκρανίας. «Δεν το είπαμε σε κανέναν. Και δεν είναι θέμα δυσπιστίας. Η περσινή αντεπίθεση απέτυχε σε μεγάλο βαθμό επειδή συζητήθηκε πολύ, δίνοντας χρόνο στους Ρώσους να προετοιμαστούν» τόνισε.

Only in

Για τον Φώτη Μεταξόπουλο η κακοποίηση των παιδιών στα ιδρύματα δεν είναι πρόβλημα - οι ομόφυλοι γονείς είναι

Ο γνωστός χορογράφος Φώτης Μεταξόπουλος έδειξε και πάλι πόσα άντρας είναι με λέξεις όπως «ανώμαλοι», «έγκλημα» και «να βρω ένα πιστόλι να τους σκοτώσω».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024