Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εργασία: Οι 5 φράσεις που λες στη δουλειά και δείχνουν ότι έχεις ισχυρή προσωπικότητα

Εργασία: Οι 5 φράσεις που λες στη δουλειά και δείχνουν ότι έχεις ισχυρή προσωπικότητα

Πρόκειται για μόλις λίγες λέξεις που όταν τις χρησιμοποιείς δείχνεις ότι έχεις άποψη και αντίληψη, φυσικά με απόλυτο σεβασμό προς τον συνομιλητή σου

Η ισχυρή προσωπικότητα είναι σίγουρα πλεονέκτημα στον εργασιακό χώρο. Συνήθως, όμως, πρόκειται για ένα γνώρισμα λίγων, που τυχαίνει να τους διακατέχει έμφυτα αυτό το χαρακτηριστικό.

Βέβαια, πρέπει να διευκρινιστεί πως υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της ισχυρής προσωπικότητας και του να είναι κανείς επιθετικός. Η διαφορά έγκειται στον τρόπο έκφρασης και συνομιλίας με τους άλλους.

Εξάλλου, ισχυρή προσωπικότητα σημαίνει πως έχει κανείς την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να διαφωνήσει με τους άλλους, αλλά πάντοτε με ευγένεια και σεβασμό προς τις απόψεις των συνομιλητών του.

Οι άνθρωποι που έχουν ισχυρή προσωπικότητα, χρησιμοποιούν συχνά ορισμένες φράσεις όταν συνδιαλέγονται με συναδέλφους ή ακόμη και με υπεύθυνους και προϊστάμενους στην εργασία τους.

Οι ακόλουθες φράσεις δείχνουν ότι δεν παρασύρεσαι εύκολα και ότι έχεις μια σταθερή αντίληψη των πεποιθήσεών σου.

Εάν, λοιπόν, τις χρησιμοποιείς κι εσύ, μάλλον έχεις δυνατό χαρακτήρα.

Πάμε να δούμε τις πέντε φράσεις που δείχνουν ότι έχεις ισχυρή προσωπικότητα.

«Διαφωνώ»

Το να έχεις ισχυρή προσωπικότητα, σημαίνει να έχεις και το θάρρος να εκφράσεις τις απόψεις σου. Τα άτομα με ισχυρή προσωπικότητα δεν φοβούνται τη διαφωνία, αντιθέτως καταλαβαίνουν ότι είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής. Η φράση «διαφωνώ» είναι ένα τέλειο παράδειγμα ισχυρής προσωπικότητας. Δείχνει ότι δεν φοβάσαι να εκφράσεις τις δικές σου σκέψεις, ακόμα κι αν έρχονται σε αντίθεση με αυτά που λένε οι άλλοι.

«Δεν ξέρω»

Οι άνθρωποι με ισχυρή προσωπικότητα έχουν αυτοπεποίθηση μεν, αλλά δεν προσποιούνται ότι τα ξέρουν όλα. Η φράση «δεν ξέρω…» είναι μια ειλικρινής παραδοχή ότι δεν έχουν όλες τις απαντήσεις. Είναι ένα σημάδι ταπεινότητας και δείχνει ότι είναι ανοιχτοί για μάθηση. Όταν δεν ξέρεις κάτι, μη διστάζεις να το παραδεχτείς.

«Χρειάζομαι βοήθεια»

Το να ζητάς βοήθεια δεν είναι σημάδι αδυναμίας. Οι άνθρωποι με ισχυρή προσωπικότητα καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα μόνοι τους και δεν φοβούνται να το παραδεχτούν, ακόμα και στη δουλειά. Η φράση «χρειάζομαι βοήθεια…» δείχνει ότι γνωρίζεις τους περιορισμούς σου και αισθάνεσαι άνετα με το να ζητήσεις βοήθεια όταν χρειάζεται.

«Σε εκτιμώ»

Το να αναγνωρίζεις και να εκτιμάς τους άλλους είναι βασικό χαρακτηριστικό των ισχυρών προσωπικοτήτων. Είναι σημαντικό να κατανοείς την αξία των ανθρώπων γύρω σου, ειδικά στο εργασιακό περιβάλλον. Η φράση «σε εκτιμώ…» όχι μόνο εκφράζει ευγνωμοσύνη, αλλά κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ότι κάνουν κάτι σωστά και ότι αξίζουν. Είναι ένας ισχυρός τρόπος για να χτίσεις γερές σχέσεις.

«Έκανα λάθος»

Το να παραδεχτείς ένα λάθος δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά όταν είσαι περήφανος για την κρίση σου. Αλλά οι άνθρωποι με ισχυρή προσωπικότητα κατανοούν τη σημασία της αναγνώρισης όταν κάνουν λάθος. Η φράση «έκανα λάθος» είναι μια επίδειξη αυτογνωσίας και ταπεινότητας. Το να παραδεχτείς ότι έκανες λάθος δεν σε κάνει αδύναμο, δείχνει ότι είσαι αρκετά δυνατός για να δώσεις προτεραιότητα στην αλήθεια έναντι του εγώ.

Only in

#TeachToker – Η εκπαίδευση στην εποχή του TikTok, με δασκάλους σε ρόλο influencer

Όταν η χρήση του Διαδικτύου στην εκπαίδευση ανοίγει σε δασκάλους δρόμο για παράλληλη καριέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γίνεται δίκοπο μαχαίρι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024