Οι tiktokers συρρέουν στο Διαδίκτυο για να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με το τελευταίο trend που έχει αναστατώσει τη Gen Z.

Μπορεί μόλις τώρα να ανακαλύψατε και να προσπαθείτε να ξεπεράσετε το φαινόμενο του «rawdogging», αλλά ετοιμαστείτε να κάνετε χώρο για μια νέα τάση που κατακτά τα πλήθη και ονομάζεται «silent walking».

Τι εστί

Πρόκειται για μια συνήθεια που άθελά της το ξεκίνησε η tiktoker Mady Maio. Το «silent walking» είναι αδερφάκι του «rawdogging» απλά δεν συμβαίνει εντός του αεροπλάνου, αλλά όταν περπατάτε στο πεζοδρόμιο.

Αυτό που επιβάλλει το νέο trend είναι όχι μόνο να περπατάτε σιωπηλά, αλλά απαγορεύονται τα ακουστικά, το τηλέφωνο ή ο,τιδήποτε άλλο θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή σας από την ομορφιά της φύσης.

«Αυτό ήταν ο κανόνας πριν από 20 χρόνια»

Η tiktoker Charlie Health σχολίασε: «Μπορεί να φαίνεται βαρετό και ίσως να προκαλεί άγχος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συντονιστείτε με το τι συμβαίνει στο σώμα σας και να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία».

«Και το θέμα είναι ότι το αθόρυβο περπάτημα είναι κάτι περισσότερο από μια απλή τάση. Oι έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη και η ελαφριά άσκηση όταν είσαι αποσυνδεδεμένος από την τεχνολογία έχει πραγματικά θετικό αντίκτυπο στα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους», πρόσθεσε η ίδια.

@charliehealth “Silent walking” is more than a trend—it has proven mental health benefits. We know that walking in silence may not seem revolutionary. But in a time where most people are glued to their devices, intentionally unplugging and taking time to simply *be* with your thoughts and surroundings can significantly benefit your mental and physical health. #silentwalking #mindfulness #mindfulwalking #mindfulnessexercise ♬ original sound – Charlie Health

Προτείνει να δοκιμάσετε έναν πεντάλεπτο ή δεκάλεπτο περίπατο για αρχή, αλλά απλά να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας έχει μείνει στο σπίτι.

Λειτουργεί όντως;

Οι απόψεις διίστανται για τα οφέλη του «silent walking».

«Αυτό ήταν ο κανόνας πριν από 20 χρόνια», σχολίασε ένας.

Άλλος δήλωσε πως δοκίμασε το trend και πιστεύει ότι πραγματικά άλλαξε τη ζωή του.

Ο όρος φέρεται να επινοήθηκε για πρώτη φορά από τη Νεοϋορκέζα influencer Arielle Lorre τον Ιανουάριο νωρίτερα φέτος, η οποία επαίνεσε το «σιωπηλό περπάτημα» επειδή την οδήγησε στο να μπορεί να «μυρίζει τα πάντα» και να «ακούει τα πάντα» και να είναι μια «προσγειωτική εμπειρία».