Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ρέθυμνο: Βεντέτα πίσω από τον τραυματισμό του κτηνοτρόφου

Ρέθυμνο: Βεντέτα πίσω από τον τραυματισμό του κτηνοτρόφου

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ένας 69χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά άγνωστου δράστη.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία του χωριού Βιλανδρέδου στο δυτικό Ρέθυμνο. Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι συνδέουν την ένοπλη ενέδρα στον 70χρονο κτηνοτρόφο με περιστατικό που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο ο 26χρονος γιος του 70χρονου κτηνοτρόφου είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό από δύο άτομα. Τότε η επίθεση στον γιο του 70χρονου είχε οργανωθεί από 40χρονο, ο οποίος «προσέλαβε» τους δύο δράστες για να πλήξουν τον 26χρονο.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί είχαν περάσει τότε χειροπέδες στους δύο φυσικούς αυτουργούς και είχαν ταυτοποιήσει τον 40χρονο ως εντολέα, ο οποίος στη συνέχεια προφυλακίστηκε για την υπόθεση.

Εξετάζουν το ενδεχόμενο βεντέτας

Από ότι φαίνεται, η ενέδρα στον κτηνοτρόφο είναι «συνέχεια» της επίθεσης του Ιουλίου. Αυτός είναι ο λόγος που οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο συγκεκριμένο άτομο από το χωριό του Βιλανδρέδου ως τον νούμερο ένα ύποπτο για τους πυροβολισμούς. Μάλιστα, θεωρείται θέμα χρόνου να γίνουν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Άλλωστε, οι δύο οικογένειες έχουν εδώ και καιρό έχουν αντιδικία για λίγα μέτρα γης στο χωριό. Τα σπίτια τους είναι κοντά και η αντιδικία αφορά σε ένα κτήμα. Σε ότι αφορά την πληροφορία ότι οι δράστες του έκοψαν τη γλώσσα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν προς το παρόν ότι είναι πιθανότερο το θύμα να δάγκωσε τη γλώσσα του πάνω στον πανικό που ένιωσε στη θέα των ενόπλων.

Η Αστυνομία ήδη λαμβάνει αυξημένα μέτρα στο χωριό του Ρεθύμνου υπό το φόβο συνέχισης της βεντέτας. Σημειώνεται πάντως ότι τόσο στο σημερινό περιστατικό όσο και στο συμβάν του Ιουλίου τα θύματα ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Το χρονικό

Σε ότι αφορά το χρονικό εξέλιξης της επίθεσης στον κτηνοτρόφο, άγνωστοι φορώντας κουκούλες περίμεναν το θύμα τους μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα και την ώρα που μπήκε τον πυροβόλησαν.

Ο 70χρονος έχοντας ακόμα τις αισθήσεις του τηλεφώνησε στο γιο του που έσπευσε στο σημείο και τον βρήκε πολυτραυματία και με κομμένη γλώσσα.Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με πολλαπλά τραύματα, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Only in

«Δεν μπορούσα να πω όχι»: Οργή για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία

Γονείς και ακτιβιστές ζήτησαν από τις αρχές εκπαίδευσης και υγείας να τερματίσουν την πρακτική που απαιτεί από τα παιδιά να γδύνονται για τις υγειονομικές εξετάσεις στα σχολεία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2024