Ένταση επικράτησε μεταξύ των υγειονομικών που διαδηλώνουν στο πλαίσιο της πανελλαδικής τους απεργίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη και ανδρών των ΜΑΤ που εμπόδισαν την πορεία να προχωρήσει προς τη ΔΕΘ.

Η κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν υγειονομικοί από όλη την Ελλάδα, ξεκίνησε το πρωί από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στην Τούμπα με στόχο να διασχίσει το κέντρο της πόλης και να καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

«Συναντήσαμε ένα τείχος από αστυνομικούς και μια άρνηση να πάμε ως ελεύθεροι άνθρωποι ειρηνικά την πορεία μας»

Τα τελευταία χρόνια τα νοσοκομεία απεργούν την προηγούμενη της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και συμμετέχουν στις πανεργατικές κινητοποιήσεις την ημέρα της επίσημης ομιλίας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις.

Τους έκοψαν τον δρόμο

Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές ήταν η πρώτη φορά που τα ΜΑΤ τους έκοψαν τον δρόμο.

Όταν οι υγειονομικοί έφτασαν στο ύψος της ΕΡΤ3, στη Λεωφόρο Στρατού, συνάντησαν διμοιρίες των ΜΑΤ που απέκλειαν την πρόσβαση προς το συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης“.

Οι υγειονομικοί ζήτησαν από τους αστυνομικούς να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν την πορεία τους στη Λεωφόρο Στρατού, όμως ενημερώθηκαν από την ΕΛΑΣ πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Ένταση

Ακολούθησε ένταση με αντεγκλήσεις και τους υγειονομικούς να επιχειρούν στη συνέχεια να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με τα ΜΑΤ να τους απωθούν.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις διαδηλωτών και αστυνομικών ώστε να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία των υγειονομικών να αναρτήσει πανό έξω από το Βελλίδειο, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκο, να καταγγέλλει πως οι αστυνομικοί θα αποφάσιζαν να εγκρίνουν ή όχι το σχετικό αίτημα ανάλογα… με το περιεχόμενο του συνθήματος που θα ήταν αναγραμμένο στο πανό.

«Συναντήσαμε ένα τείχος από αστυνομικούς και μια άρνηση να πάμε ως ελεύθεροι άνθρωποι ειρηνικά την πορεία μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, όπως μεταδίδει το Thestival, λέγοντας πως οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών θα συνεχίσουν.

Μετά από λίγη ώρα οι υγειονομικοί αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους μέσω της οδού Καυταντζόγλου. Η πορεία θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ.